Amb l'arribada del fred, els refredats comencen a fer acte de presència. Segur que en l'entorn de tothom ja hi ha gent amb mocs, tos i mal de gola. És per això que moltes persones recorren a aliments típics per combatre aquests símptomes, com poden ser la mel o els productes cítrics, però ara un estudi de la Harvard Medical School ha revelat un altre aliment que pot ser útil.
Es tracta de les verdures de fulles verdes. El motiu és que són uns aliments molt nutritius perquè entre les seves propietats hi ha una combinació adequada de vitamines com l'A, la C, la K, la B i la E, i també minerals, entre els quals hi ha el potassi. I hi ha una d'aquestes verdures que destaca sobre la resta: els espinacs.
Sobre els espinacs, a banda de les propietats ja esmentades, cal tenir en compte que presenten un alt contingut de folats, nutrients del complex de la vitamina B i que el cos necessita per generar glòbuls vermells i mantenir-se sa. Altres verdures que es consideren de fulla verda són les bledes, la ruca, l'enciam, l'api, la col de Brussel·les i el bròcoli.
Ara bé, cal tenir en compte que no hi ha cap dada que demostri que el consum d'un aliment concret està vinculat amb la millora del sistema immunitari. Per aquest motiu, des de Harvard recorden que el consum de verdures de fulla verda no ha de ser l'objectiu primordial, sinó que ha de formar part d'una dieta equilibrada amb aliments d'àmplia diversitat.