Un vídeo viral a TikTok ha tornat a posar el focus en la diferència entre el peix que es compra al supermercat i el que es troba a les peixateries tradicionals. El clip, compartit pel perfil @abderitansfish, mostra una entrevista a Antoñín, un dels peixaters més veterans de la llotja de Granada, que explica amb claredat per què convé optar pel salmó de peixateria.
"Opino que el salmó del supermercat, quan el compren se l'emporten a les plataformes de la companyia, i allà passa dos dies", explica Antoñín davant la càmera. Segons relata, després d’aquesta primera parada, el peix encara triga un dia més a arribar a les botigues. “Quan vols adonar-te’n, la diferència entre el salmó del mercat central i el de plataforma és de tres dies mínim” assegura l’expert.
@abderitansfish #pescado #salmon #pescaderia #parati #granada #pescadores
♬ sonido original - ⚓A B D E R I T A N S F I S H⚓
Amb un to distès, el mateix tiktoker apunta: “Sí, vaja, que al salmó li han sortit canes quan arriba a la peixateria”, un comentari al qual Antoñín respon sense dubtar: “Exactament. El salmó és tres o quatre dies més vell normalment que el que compres a la teva peixateria habitual. O sigui que cal comprar a la teva peixateria!”.
El vídeo, que acumula milers de visualitzacions, ha generat debat entre usuaris que reivindiquen el comerç local com a garantia de qualitat i frescor.