L'esmorzar té un efecte directe en la ingesta diària d'energia, motiu pel qual és important triar bé allò que es menjarà a primera hora. Si bé és important que la tria sigui variada, ara un estudi de la Universitat de Waterloo, al Canadà, ha determinat que l'esmorzar d'un home i una dona han de ser diferents si el que es vol és perdre pes i mantenir uns nivells adequats d'energia.
La investigació ha fet servir un model matemàtic del metabolisme d'homes i dones i ha presentat algunes diferències en l'alimentació de primera hora. Per una banda, el metabolisme dels homes respon millor a un àpat carregat de carbohidrats alts, com poden ser l'avena i el gra. Pel que fa a les dones, es beneficien millor d'un esmorzar amb un percentatge més alt de greixos, com poden ser les truites o els alvocats.
Els resultats de l'estudi suggereixen que les dones emmagatzemen més greixos immediatament després d'un àpat, però també en cremen més durant el dejuni. En un futur, els investigadors esperen construir versions més complexes dels models de metabolisme de les dones i incorporar altres factors com el pes, l'edat o l'etapa del cicle menstrual.
Per altra banda, les troballes no presenten diferències significatives pel que fa a la resposta als nivells de glucosa, insulina o lactat. Això confirma, doncs, que les diferències entre homes i dones es troben més aviat en els carbohidrats i els greixos que no pas en altres elements.