Alimentació

El mètode senzill per saber si el teu arròs és adequat per fer risotto

La varietat d'arròs és imprescindible per aconseguir un bon producte final i hi ha una manera d'esbrinar quina és la millor varietat

Publicat el 12 de febrer de 2025 a les 12:34

Si has hagut d'improvisar un dinar amb convidats a última hora, és probable que apostis per fer un risotto. Aquesta proposta de la gastronomia italiana s'ha convertit en un dels plats sota la màniga per fer en els àpats grupals. La cremositat de l'arròs, l'aroma que desprèn mentre el tens a la cassola covant-se, i l'atipament que fa en són els principals punts forts. Ara bé, perquè et quedi un bon producte és important fer servir un arròs adequat.

Segons el tipus d'arròs, el risotto et pot quedar massa covat, pastós o massa rígid, sense suavitat. Per aquest motiu, en el moment en què has de decidir-te i no pots anar al supermercat, cal tenir una manera de saber si el paquet d'arròs que tens per casa el pots fer servir. La creadora de contingut Boticaria García ha compartit un truc per esbrinar-ho.

L'arròs està format en un 80% per midó. Aquest ingredient espessidor es deixa anar com més temps de cocció se li deixa i és el que infla els grans d'arròs. El midó està compost per amilosa i amilopectina. Mentre la primera es manté rígida encara que se submergeixi durant estona, el segon queda pastat, però també fa el gra més sucós. Segons el tipus d'arròs, tindrà més amilosa o més amilopectina.

Per la paella es necessita que sigui sucós. Potser per això als Països Catalans es fa servir l'arròs bomba, amb un component d'amilopectina elevat. Com que pel risotto volem que sigui rígid, a Itàlia el rei dels arrossos és el carnaroli, que té una composició de midó molt equilibrada.