Si alguna cosa defineix les festes de Nadal és clarament el menjar. Per Nadal has menjat escudella, per Sant Esteve canelons i pel dia de Reis el tortell. Amb tot això, pot ser que hagis arribat ben tip a l'hora dels torrons i que, amb el final de les festes, t'hagin sobrat els dolços més populars de l'època. Amb això, sorgeix el gran dubte: caduquen o es poden menjar el pròxim Nadal?
Abans de tot, la recomanació és la mateixa que en tots els productes: cal mirar quina és la data de consum preferent. Si ja s'ha superat, no es pot considerar que el producte estigui caducat, però sí que és probable que hagi perdut algunes de les seves qualitats i el sabor pel qual es caracteritza.
En bona part dels torrons disponibles al mercat sí que és cert que s'estableix que poden durar un any. La clau es troba en la composició, ja que tenen un menor percentatge d'aigua i un major percentatge de sucres i greixos. Això també implica que puguin tenir un bon sabor més enllà de la data de consum preferent.
La duració la fixa cada fabricant per cada producte segons els estudis de vida útil, que tenen en compte aspectes com la composició, la microbiologia i els atributs sensorials. Aquesta data de consum preferent sol rondar sempre entre els 12 i els 18 mesos. Per tant, sí, en bona part dels casos els torrons es poden guardar per al pròxim Nadal. Ara bé, ja no tindrà el mateix gust que en les festes d'aquest any.