El truc infal·lible per fer madurar un alvocat en 24 hores

La clau de l'estratègia recau en emmagatzemar el fruit a prop d'altres ingredients que desprenguin etilè, un gas que fomenta la maduració

  • Un alvocat
Publicat el 03 de març de 2025 a les 15:21
Actualitzat el 03 de març de 2025 a les 15:22

Escollir un alvocat en el seu punt just de maduració no sempre és fàcil. Fins i tot, en alguns casos, si està molt verd, pot ser que no acabi de madurar mai del tot i, a conseqüència, que no es pugui arribar a consumir. Per evitar aquest problema i no haver de llençar aquest fruit -que és força car- hi ha un truc infal·lible per aconseguir que, en només 24 hores, estigui perfecte.

Només necessites un plàtan o una poma. És ben senzill: s'ha de guardar l'alvocat dins d'una bossa de paper o en un recipient tancat amb una d'aquestes dues fruites durant un dia.

El secret del truc recau en el fet que tant els plàtans com les pomes alliberen una gran quantitat d'etilè, un gas natural que fomenta la maduració de la resta d'aliments que l'absorbeixen. En aquest cas, si els alvocats estan tancats amb aquesta quantitat d'etilè, maduren ràpidament. 

És preferible una bossa de paper al plàstic perquè aquest últim agafa més la humitat i pot fer que el plàtan i la poma es facin malbé. També cal tenir en compte que no cal posar els ingredients a la nevera perquè el truc sigui eficaç. El fred minimitza l'alliberament d'etilè i, per tant, alenteix la maduració de l'alvocat. I, a més plàtans i pomes dins el recipient, més gas a l'ambient i, com a resultat, el procés per aconseguir que el fruit estigui al punt encara serà més ràpid. 

Hi ha altres consells per afavorir la maduració de l'alvocat. Hi ha qui apunta que cal guardar la fruita embolicada amb paper de diari al rebost o prop d'una font de calor. O bé punxar-la diverses vegades amb una forquilla i posar-la al microones a màxima potència durant 30 segons.