L'alvocat és un aliment que està de moda. En els últims anys, més i més gent s'ha atrevit a incorporar al seu dia a dia aquesta fruita tropical. La seva popularitat ja és global i s'inclou a tota mena de plats com al clàssic guacamole o a les amanides. Així és pel seu bon gust i per les seves propietats beneficioses per al cos. Ara bé, com podem saber si un alvocat està madur o en mal estat?
La resposta a aquesta qüestió ens la dona el fruiter Raul Cardaba, que és conegut a les xarxes socials com "fruterotiktokero". En un dels seus vídeos mostra el truc infal·lible per identificar un alvocat en mal estat abans d'obrir-lo. Així és perquè en principi, des de fora, no sembla haver-hi diferències. En aquest sentit, el fruiter explica que "tocant-lo d'una manera suau, notes com la pell està desenganxada de la carn de l'alvocat i això provoca que entri oxigen". Llavors, és quan a l'interior apareixen taques negres. En canvi, si això no succeeix, vol dir que l'aliment està madur i en perfectes condicions per ingerir-lo.
A banda d'aquesta opció a través del tacte, també hi ha una altra manera per saber si ja està a punt per al consum o encara està verd. Així doncs, ens hem de fixar en la llavor gran que hi ha dins. Si es treu fàcilment, vol dir que ja està llest pel seu consum, però si costa treure-la, millor que t'esperis uns dies per un consum ideal. És més, si la part de sota és de color marró, l'alvocat estarà bastant madur.
Uns trucs que poden ser útils tant per compradors experts com per principiants en el món dels alvocats. Aquesta fruita tropical té diversos beneficis per la salut. Mantenir estable el colesterol i la pressió arterial o regular els nivells de sucre en sang són alguns d'ells. També és un aliment amb un alt valor nutritiu, ja que està format per greixos saludables i fibra.