El truc perquè els tomàquets tinguin un gust més intens i es conservin millor

Aquesta fruita pot quedar insípida si no és de proximitat, però és possible mitigar els efectes del transport de llarga distància

El tomàquet es caracteritza per potents antioxidants que redueix el risc de càncer de pròstata
El tomàquet es caracteritza per potents antioxidants que redueix el risc de càncer de pròstata | Pexels
Nació
19 de setembre de 2024, 14:43

El tomàquet és un dels ingredients més representatius de la gastronomia catalana. Si bé, no sempre consumim el producte de proximitat i les grans cadenes de supermercats tendeixen a importar-ne des de regions d'arreu del planeta. En aquests casos, la desnaturalització, els llargs processos de transport i les múltiples refrigeracions en cambres industrials fan que perdi gust. Si bé, hi ha un truc per recuperar part d'aquesta intensitat gustativa.

La xef Cristina García Ferreira, de Hello Fresh, explica a 20 minutos que cal tallar els tomàquets en rodanxes del mateix gruix i disposar-les sobre una reixa. Aleshores, se li tira una quantitat generosa de sal gruixuda i es deixa reposar durant 15 minuts. D'aquesta manera, la fruita allibera l'excés d'aigua i recupera el gust, la textura carnosa i el color viu.

I és que el tomàquet també té diversos beneficis poc coneguts per a la salut, com per exemple que és un gran remei contra la hipertensió. Un estudi de la Societat Europea de Cardiologia (ESC) amb la participació de la Universitat de Barcelona (UB), l'Hospital Clínic, l'Hospital Sant Joan de Déu, el Parc Sanitari Pere Virgili i l'Hospital del Mar, entre altres, ha demostrat que el seu consum proporciona una menor pressió diastòlica i sistòlica (quan els músculs del cor es relaxen i es contrauen, respectivament). Per tant, aquest consum és gairebé obligatori.