La Unió Europea emet una alerta alimentària «greu» per salmonel·la en una xocolata elaborada a l'Estat

El sistema d'alerta instantània comunitari permet retirar els lots afectats a temps, tot i que les autoritats no han concretat la marca del producte

Xocolata, en una imatge d'arxiu
Xocolata, en una imatge d'arxiu | Unsplash
Redacció
07 de febrer de 2025, 20:52
Actualitzat: 20:52h

La Unió Europea ha activat aquest divendres una alerta alimentària "greu" després de detectar el bacteri de la salmonel·la en un lot de xocolata elaborat a l'Estat. A través del sistema RASFF (Sistema d'Alerta Ràpida de Menjar i Pinsos, per les sigles en anglès), ha informat les autoritats de control d'aliments comunitàries que el producte afectat no era apte pel consum, pel qual ha estat retirat de les cadenes de distribució.

Si bé no ha detallat la marca de la xocolata afectada, sí que ha informat que es tracta de xocolata negra amb un producte químic anomenat Maltitol fabricat a l'Estat. El lot, que no ha arribat a ser comercialitzat i, per tant, no suposa un perill per a la salut pública, contenia la infecció de la salmonel·la, que pot provocar diarrea, vòmits i febre.

Concretament, ha estat França qui ha informat de la troballa. I és que la xocolata té un alt contingut en greixos, el qual afavoreix l'aparició de la salmonel·la. El problema és que aquest greix protegeix el bacteri dels àcids de l'estómac i en facilita la penetració a l'organisme, el qual pot suposar un risc per a la salut.