La verdura que gairebé mai es renta i que pot estar plena de bacteris

Un investigador de la Universitat d'Illinois alerta que aquesta verdura pot contaminar-se amb la terra que s'utilitza per cultivar-la

Verdures en un mercat
Verdures en un mercat | Min An / Pexels
Redacció
13 de novembre de 2024, 16:54

A la cuina qualsevol precaució és poca, ja que una manipulació errònia dels aliments pot comportar problemes de salut. En aquest sentit, les verdures se solen rentar abans d'utilitzar-les amb la voluntat d'eliminar qualsevol resta de terra o de components que hagin quedat a la part exterior durant el procés de cultivació.

El pebrot, el carabassó o els tomàquets solen passar per l'aixeta abans de ser utilitzats. Però hi ha una hortalissa que en moltes ocasions ens oblidem de rentar: la ceba. Bé, doncs Rui Huang, investigador de la Universitat d'Illinois, ha advertit en declaracions a la revista hongaresa Life sobre aquesta pràctica.

L'especialista assegura que és important rentar la ceba abans de pelar-la i utilitzar-la. Això es deu al fet que la terra utilitzada per cultivar aquesta verdura pot tenir bacteris, que es propaguen a la ceba des de la pell exterior. Ara bé, un altre expert que cita la publicació assegura que si es retira la capa exterior, ja no hi haurà cap perill.

En tot cas, Huang recomana rentar la ceba just abans de cuinar. Per contra, desaconsella passar-les per aigua abans de guardar-les a la nevera o al rebost. Això podria fer que agafessin humitat, cosa que acabaria afectant la qualitat de la verdura.