Bones notícies per als amants de l'embotit. El Concurs internacional de vins, cerveses i espirituosos celebrat a Lió (França) -que, tot i el nom, també valora formatges i embotits- ha elevat un xoriç de l'Estat com el millor del món. Concretament, es tracta del Chorizo Cular Ibérico de Bellota, que pertany a la companyia Puente Robles, de Salamanca.
Elaborat amb porcs ibèrics criats en granges de Ledesma i Arribas del Duero, a Salamanca, i alimentats de manera 100% natural a partir d'herbes silvestres i gla, ha estat escollit pel jurat per l'estabilitat, l'olor i el gust. Tot plegat ho aconsegueix amb un procés amb múltiples passos.
Primer, se selecciona la carn i el greix de porc ibèric de gla i es tritura. Aleshores, es condimenta amb sal, espècies naturals, condiments i additius autoritzats. Després, es fa una massa i s'emboteix amb tripa natural prèviament madurada. El producte es pot comprar per internet o a diverses carnisseries de l'Estat.