Ja és àmpliament conegut. Hi ha aliments que poden fer que visquem més anys, segons la ciència. Alguns serveixen per millorar la nostra activitat cerebral, com per exemple el te verd o les fruites vermelles, com ara els gerds; d'altres reforcen el nostre sistema immunitari, com les taronges o els tomàquets; i d'altres, protegeixen la salut del nostre cor.
Els i les especialistes en nutrició han comprovat que hi ha quatre aliments -ni més ni menys- que fan aquesta darrera funció. I no només això, alguns també serveixen per mantenir a ratlla la pressió arterial i lluitar contra l'envelliment cel·lular. Són aquests:
Peix blau
El peix blau és essencial per tenir una bona salut cardiovascular. Es tracta de peixos rics en àcids grassos omega-3, com ara el salmó, les sardines o el verat. En aquest sentit, els consells dels i les expertes és que en mengem, com a mínim, un cop a la setmana, tot i que per anar bé, el punt perfecte seria que ho féssim dos.
Oli d'oliva verge extra (AOVE)
L'AOVE no només és bo per a la salut del cor, també preveu l'envelliment de les cèl·lules. Aquest producte tan característic del país, tan nostre, té una funció antiinflamatòria i antioxidant clau. En aquest cas, els estudis que s'han fet asseguren que el millor és prendre'l cada dia. No cal en grans quantitats, el que sí que han descobert és que proporciona més beneficis si es menja en cru, és a dir, barrejant-lo amb amanides o en una cosa tan senzilla com una torrada de pa amb tomàquet.
Fruita seca
La fruita seca és una bona font de proteïnes i de fibra, especialment pel que fa a les ametlles, les nous i les avellanes. De retruc, també protegeix el cor i les seves malalties. Les recomanacions, en aquest sentit, es basen a menjar-ne cada dia i només en petites dosis. L'ideal, a més a més, és fer-ho entre àpats per quedar-nos plens de forma saludable i ajudar a mantenir a ratlla la dieta.
Alvocat
L'alvocat, és cert, té molts greixos, però tots sans. Precisament per aquest motiu, tot i que cuidis la dieta -o especialment si ho fas- no hauries d'evitar aquest superaliment. A més a més, gràcies a la fibra que conté, ajuda a controlar la pressió arterial. Per a la salut del cor és bo gràcies a l'àcid oleic, que actua com a protector. També té força potassi. Els i les expertes han demanat consumir-lo, malgrat tot, amb moderació i sempre alternant-lo amb altres fruites i verdures. És apte i bo per a tothom.