El càncer és una de les principals causes de mortalitat al món. Cada any es registren a Espanya uns tres-cents mil nous casos. Hi ha molts factors que intervenen en l'aparició del càncer i la dieta és un d'ells. De fet, hi ha diversos aliments assenyalats. Un bioquímic de Harvard, William Li explica quin és el pitjor de tots.
El càncer de pròstata és un dels més diagnosticats entre els homes, juntament amb el de còlon i pulmó. Li, investigador de Harvard, explica a través d'Instagram que s'ha de deixar de menjar bacó i carn feta al carbó. És a dir, les barbacoes són el pitjor amic de la nostra salut. La carn vermella pot afectar molt negativament a la nostra salut si en fem un abús. "La combustió del carbó a altres temperatures", explica, "origina un químic cancerigen". Surt de la flama directa i el fum, elements molt característics de la barbacoa, i s'impregna a la carn. Aquests ens faran empitjorar la nostra salut.
Aliments anticàncer
Ara bé, també hi ha aliments que ens protegeixen contra el càncer com són les nous, la soja, el bròquil o les taronges. Hi ha superaliments: la soja i el tofu. Alguns estudis indiquen que el consum d'aquests aliments redueixen el risc del càncer de pròstata entre un 40 i un 70%.