Alguna vegada t'has preguntat per què les pastes italianes es diuen com es diuen? D'on ve el seu nom? Si és el cas, estàs de sort perquè gràcies a un vídeo d'Agustina Ganami, coneguda a xarxes com a @italianooggi, podràs desxifrar el misteri.
La creadora de contingut, que té prop de 200.000 seguidors i seguidores al seu perfil d'Instagram, ha tornat a publicar un dels seus clips més famosos. Amb pràcticament 100.000 m'agrada, més de 700 comentaris i prop d'un miler de comparticions, Ganami explica que en italià, totes les formes de la pasta estan enunciades en plural.
L'idioma, a diferència del català, no es forma afegint una S al final del mot, sinó que es canvia la vocal final, que passa d'una A a una E. Repassem, a continuació, les pastes més famoses com a exemple:
- Penne: es diu així perquè la seva forma recorda a una ploma, penna en italià. Per tant, literalment estaríem dient que mengem un plat de plomes.
- Cappelletti: significa un barret petit. Novament, aquí tenim la paraula al plural perquè ningú es menjaria un barret. Si la paraula acaba en O el plural passa a I.
- Farfalle: en italià una farfalla és una papallona, però també és una cravatta a farfalla, és a dir, un monyo.
- Spaghetti: un spaghetto és un cordonet.