Ni mantega ni formatge: aquest és l'ingredient secret per fer un gran puré de patates

Aquest és un dels plats més coneguts del món i és perfecte per acompanyar carn, peix o per menjar sol

El puré de patates és un plat perfecte per acompanyar menjar però també per ingerir sol
El puré de patates és un plat perfecte per acompanyar menjar però també per ingerir sol | Pixabay
Redacció
04 de febrer de 2025, 10:59
Actualitzat: 11:00h

La patata és un dels aliments més polivalents del món. Cada país té les seves pròpies receptes amb patates. Tallades, fregides, ratllades, al forn, triturades, en làmines, en bastons... les possibilitats són infinites. Una de les millors maneres de preparar la patata és fent-ne un puré. 

Aquest plat és ben senzill de fer: a tots els supermercats hi ha flocs de patata que amb una mica de llet i aigua aconseguim un bon puré de patata. Ara bé, el puré de patata casolà, malgrat ser una mica més difícil és molt més bo.

De fet, si no l'has fet mai a casa, és un plat que s'ha de provar de fer. De segur que no tornaràs a menjar-ne un de sobre. Per qui ja el fa a casa, normalment se li posa formatge o mantega per aconseguir un puré més amorosit. 

Doncs bé, hi ha un ingredient que és encara millor: la nata muntada. Si n'hi posem, no cal posar-hi ni mantega ni formatge i li aporta una textura lleugera, airejada i amb un toc dolç. El puré amb nata muntada és ideal per acompanyar carn, peix o fins i tot es pot gaudir sol.