Cada cop hi ha més estudis que relacionen la salut intestinal amb una bona salut mental. La dieta s'ha convertit en un aspecte troncal per la salut i, en aquest sentit, una de les millors maneres de millorar-la és menjant fruites. Per exemple, sabem que la cirera, les maduixes o els nabius són grans aliades per combatre les inflamacions a la panxa. Però quan es parla d'intestins hi ha una opció no tan coneguda que pot fer molt servei.
El famós xef José Andrés, que darrerament ha estat notícia per la seva implicació amb la guerra de Gaza, és qui l'ha posat en l'aparador mundial. Es tracta de la Pitaya, una fruita originària de Llatinoamèrica, que ha guanyat popularitat en els supermercats. En la newsletter del popular cuiner, Longer Tables, ha compartit la seva obsessió amb aquest aliment, fins al punt que, explica, s'ha convertit en el seu esmorzar de capçalera.
La pitaya és com un cactus que podem trobar tant a Centreamèrica com a Llatinoamèrica. Visualment, és bonica —podria servir com a decoració— i també se la coneix com a "Fruita del drac", diu José Andrés. Segons el color poden ser de diferents tipus.
Es pot menjar directament de la cullera, però també és un gran ingredient per nodrir els batuts, pastissos, melmelades o, fins i tot, gelats. Però més enllà de la seva estètica, també té contingut. Entre les propietats que té, en destaca el reforç del sistema immunitari, la regulació que fa del trànsit intestinal, i la reducció dels nivells de sucre en sang. Per tot plegat és un dels aliments que recomana l'OMS.