Tres errors que comets amb el pa que fan que no es conservi bé

Gairebé tots els fem i és important evitar-los, segons els especialistes, si volem que quedi cruixent i en millors condicions

Redacció
11 de setembre de 2024, 16:05
Actualitzat: 16:05h
Barres de pa
Barres de pa | Europa Press

Ho sabem. Són molts els dubtes al voltant de què hem de fer per conservar el pa en bon estat com més temps millor. Però no pateixis, un expert ens n'ha donat totes les claus. I et sorprendran. Parlem de l'especialista en forn Xavier Barriga que, en una conversa amb La Vanguardia ha deixat clar què és el que hem d'evitar perquè no agafi humitat, s'assequi o, en definitiva, s'espatlli abans d'hora.

Barriga ha subratllat que el més important és no mantenir-lo en una bossa de plàstic, un error que bona part de nosaltres comet només comprar-lo i que provoca que el pa no transpiri i es generi humitat. D'aquesta manera, és fàcil que es faci malbé. "El pa l'absorbirà i ens quedarà tou, perdent la duresa de la crosta i la seva textura cruixent", ha advertit l'expert al Grup Godó.

Això, però, no s'aplica al pa de motlle o al de crosta tova. En aquests casos, Barriga ha afirmat que el plàstic és la millor manera per conservar-los. En canvi, optarem per una bossa de cotó o una panera de fusta si el pa és de crosta cruixent. De la mateixa manera, l'especialista ha subratllat la importància de no deixar-lo, sigui del tipus que sigui, en zones on hi hagi molts alts i baixos de temperatura, molt fred, aire o bé li toqui el sol directament.

Barriga també ha recomanat no comprar el pa a llesques. "Quan talles el pa hi entra aire i això facilita que s'assequi abans". Per tant, per a ell una altra de les claus perquè es conservi millor és anar-lo tallant manualment a casa a mesura que ens el vulguem menjar.

A més a més, si ets d'aquelles persones que el congela només comprar-lo per tenir-ne tota la setmana, el consell d'aquest especialista és tallar-lo, per poder agafar només el que ens calgui, i ficar-lo, ara sí, dins d'una bossa de plàstic o en un tàper hermètic. Si es vol, també es pot embolicar en paper d'alumini i després situar-lo dins d'algun dels dos recipients. Sigui com sigui, per a Barriga l'important és que es conservi bé la humitat amb un bon embolcall que l'aïlli de l'aire.

I quan el descongelem, el millor segons ell és fer servir la torradora o el forn i no el microones, ja que, així, es recupera el cruixent de l'escorça."Si optes per la segona opció, te l'has de menjar al moment perquè si t'esperes 10 minuts ja no val res".