A la cuina hi ha molts estris que ens poden ser útils per facilitar-nos la feina. Ara bé, com que són elements d'ús freqüent, és important que estiguin nets per assegurar-nos que no contaminen els aliments. Una de les claus a l'hora de rentar-los és el material i, si bé alguns es poden posar al rentavaixella, altres requereixen un tracte diferent.
És el cas de la taula de fusta que se sol fer servir per tallar verdures o embotits, per exemple. Si bé se sol fer servir el truc tradicional del vinagre i la llimona com a desinfectant naturals, ara un expert ha assegurat que no serveixen de res. Qui ho ha dit és Vladimir Sánchez, doctor en química que fa divulgació a Instagram, on compta amb més de mig milió de seguidors.
L'expert recomana utilitzar productes com el lleixiu o el clor, que són capaços d'eliminar els bacteris de manera segura i eficaç. Aquests productes, a diferència del vinagre o la llimona, han estat creats per a la funció específica de desinfectar i d'eliminar els microorganismes que es quedin a la superfície després de tallar.
Com es fa? Doncs abans de tot cal netejar la taula de fusta amb aigua calenta i sabó per eliminar les restes de menjar. Després de rentar-la cal afegir una cullerada de lleixiu i deixa que actuï sobre la superfície durant uns cinc o deu minuts. Només caldrà tornar a esbandir i deixar que la taula s'assequi completament per evitar que la humitat s'hi quedi dins.