Els taxistes traslladaran gratis els familiars dels difunts a Sabadell

És la proposta del col·lectiu al pols amb la Funerària Torra SA | En els propers dies oferiran el servei a asseguradores i a associacions de veïns

Taxis aparcats en senyal de protesta ahir davant del tanatori
Taxis aparcats en senyal de protesta ahir davant del tanatori | Taxi Catalunya
Redacció
08 de gener de 2016, 07:00
Actualitzat: 11 de gener, 11:21h
El pols entre els taxistes de Sabadell i la Funerària Torra S.A. sembla haver pujat un nivell en l’escala de tensió. Els professionals del Taxi han decidit contrarestar l’apartament que els ha fet la funerària oferint servei gratis als familiars de difunts, i fer front així a l’apartament de què asseguren que han estat víctimes per part de l’empresa.
 
El col·lectiu denuncia que l’empresa ha prescindit del servei que oferien des de fa mig segle, acompanyant els familiars de difunts en el trasllat al cementiri, un servei que es feia de manera equitativa, repartida entre els diferents taxis que hi ha a Sabadell i Sant Quirze. Ara, però, denuncien que la funerària ha optat per apartar-los i comptar únicament amb els 8 vehicles de gamma alta de la companyia Styl Taxi. Tot i això, Torra SA assegura que s’ha optat per un plec de condicions més restrictiu davant les crítiques que han rebut de diversos usuaris per la mala climatització dels vehicles.
 
Amb tot plegat, i després de reunir-se amb representants de l’Ajuntament i amb el gerent de la funerària, Xavier Pons, ahir els taxistes es van reunir al Centre Cívic de Can Rull de 17.00 a 20.30 hores per abordar com actuar davant del que consideren un atac en tota regla contra la seva professió. En la trobada, en què hi han participat més d’un centenar dels 143 taxistes que operen a la ciutat, s’ha optat per desconvocar les mobilitzacions i apostar per un “enfoc positiu”.

Alternativa al servei directe
 
“Oferim que ens contractin directament per als enterraments gratuïtament durant els propers 6 mesos”, explica Joan Antoni Burgos, president de Ràdio Taxi Sabadell, una mesura per lluitar contra un altre dels esculls que ha posat, asseguren, Torra SA, imposant una comissió de 5 euros per servei. “De la funerària no en volem saber res, farem el servei gratis i contactarem amb asseguradores i associacions de veïns, ara la funerària fa d’intermediària, ens paga a nosaltres i passa factura a les companyies”, afegeix.
 
Actualment, els taxistes cobren 55 euros per cada servei d’acompanyament funerari, i habitualment en solen fer un parell al mes. “D’aquest serviu ningú en viu, no ve d’això, però per què se l’han de quedar només 8 cotxes en tota la ciutat i amb una comissió imposada?”, es pregunta Burgos.
 
En les properes setmanes es posaran en contacte amb les asseguradores i les associacions de veïns, i els 6 mesos de serveis gratuïts comentaran a comptar a partir del primer transport que facin.