El futur del Passeig tensa el ple

CiU planteja una moció per recuperar l’espai amb un calendari complet | El govern estén la mà a treballar conjuntament però finalment el text queda sense suports

Ple municipal de gener
Ple municipal de gener | Albert Segura
Redacció
29 de gener de 2016, 06:00
El Passeig de la Plaça Major s’ha convertit en un element conflictiu a l’hora de valorar-lo, però també a l’hora de mirar de cara al futur. El grup municipal de CiU ha presentat en el ple d’aquest mes de gener una proposició per calendaritzar la recuperació d’un espai cèntric que molts han batejat com “l’aeroport del centre”, però tot i compartir el neguit amb el govern local, la proposta no va aconseguir sumar els suports per prosperar.
 
“El Passeig no és satisfactori, és una immensa plaça dura, hi ha molt poca zona verda i estèticament no és gens interessant, i és el centre de la nostra ciutat”, assenyalava el portaveu del grup municipal, Carles Rossinyol, que advertia del perill que suposa per als vianants que hi circulin vehicles. Un extrem que també comparteix el PP, on Esteban Gesa es postulava a favor de “recuperar un espai com el que era el Passeig”.
 
La resposta del govern va arribar d’entrada del tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, que va assegurar que en les properes setmanes es presentaran els resultats dels debats i les aportacions per definir el futur del Passeig. En aquest sentit, i davant dels passos engegats des del govern, l’alcalde, Juli Fernàndez, va oferir a Rossinyol retirar la votació de la moció per treballar plegats en el projecte, però el portaveu convergent s’hi va negar davant la falta de concreció d’un calendari.
 
Finalment, la proposició va caure en rebre els suports dels regidors de CiU, Ciutadans i PP.