Cementiri de Su. Riner

Publicat el 13 de novembre de 2017 a les 20:29

Foto: Antonio Mora


Retratava el petit fossar situat a l’entrada de la població venint des del Miracle.
 

Foto: Antonio mora


Hi ha un frontal de 1864 escrit en la llengua catalana d’aquella època , que demana una pregaria pels germans difunts perquè gaudeixin del descans etern – i imagino d’un espai a la vora del Déu Pare reservat únicament als catalans - ; compartir l’eternitat amb alguns ‘humans’ - us estalviaré exemples concrets, tothom que posi a qui li facin més ràbia - ens suggereix l’ínfer molt més que el Cel, oi?.

Foto: Antonio Mora


En la meva recerca dels edificis escolars no hem podíem ajudar els que aquí descansen, com tampoc dissortadament ningú dels que possiblement viuen encara a Su. Els deixo la pregunta, hi havia abans de la dictadura franquista escola a Su ?, En tenia Riner ?, Clariana de Cardener ?, la Molsosa ?, Odèn?, Olius?, Pinell del Solsonès , Pinós, Ardèvol ? Guixers ?, Solsona ?, ... , m’havien explicat a la Pedra que si que en tenien, però que l’edifici va ser enderrocat. Sou pregats de fer-nos arribar imatges a l’email coneixercatalunya@gmail.com i/o a https://www.facebook.com/Edificis-Escolars-De-Catalunya-Anteriors-a-La-Dictadura-Franquista-400721423462325/?fref=ts d’aquells edificis i/o de les persones – dones i homes – que varen aprendre aquí l’educació bàsica.

No van ser el feixistes, Miguel Primo de Rivera, II marquès d'Estella i VII de Sobremonte (Jerez de la Frontera, Andalusia, 8 de gener de 1870 - París, 16 de març de 1930), i/o Francisco Franco Bahamonde (Ferrol, conegut del 1938 al 1982 com a Ferrol del Caudillo, 4 de desembre del 1892 - Madrid, 20 de novembre de 1975), els que portaven l’educació i la cultura al Solsonès, oi?.