La Mare 2021 reuneix música, fotografia i gastronomia

El dissabte 31 de juliol sota la balma de la Font de la Mina i al boscany de la Mare de la Font

Publicat el 16 de juliol de 2021 a les 19:14

La Mare Cultural celebra una nova edició de La Mare, el festival artisticomusical estrenat l’estiu passat. Les entrades i els abonaments ja es poden adquirir al web lamarecultural.com/entrades

Després de fer una primera estrena en plena de pandèmia, reivindicar la cultura com a motor social i comprovar que la cultura a casa no tan sols és segura, sinó que és necessària, l'associació La Mare Cultural convida locals i visitants a una segona edició del festival estival La Mare.

El 31 de juliol, el parc de la Mare de la Font i la Font de la Mina acolliran l'esdeveniment, que tindrà com a protagonistes cantautors, fotògrafs i escultors, així com un tast de productes de proximitat. Tot mantenint el petit format i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Solsona, l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona (Adlsolcar), el Consell Comarcal del Solsonès i múltiples organitzacions del territori, el festival es desenvoluparà al llarg d'una jornada, que engegarà al migdia i clourà a la mitjanit.

Al punt de les 12 h i amanit amb un bon vermut, Sound de Secà s’apoderarà del parc de la Mare de la Font amb Emoriô, un espectacle estàtic que percuta sobre el carrer. Amb la  complicitat dels ritmes afrollatins, la banda de Cervera fusiona la dansa i el cant amb el  propòsit d’abocar el públic en un paisatge sonor sensorial.

A les 17:30 h de la tarda, la programació arrenca amb la sabadellenca Lu Rois i el seu Luna nueva (TBC Produccions i Bankrobber), un single inèdit amb el qual inaugura el 2021. Enregistrat en viu en una sala sense públic, el nou àlbum de la pianista canta a la infantesa i en versa poesia i cançó. Enmig d’un pèlag de pedals i sintetitzadors, l’experiment aconsegueix diluir el piano, però reservant a la veu el protagonisme que li pertoca. 

A les 19 h, serà el torn del cantautor solsoní Eduard Gener. El soulman conquereix la Font de la Mina per desfer l’enyorança a pedaços amb Enyoro el teu amor tan dolç (Jezz, 2021), una proposta fidel a l’estil mestís i d’arrel jazzística.

Entrada la nit, a les 22 h, la compositora de l’Escala, Paula Grande, enllumena la balma amb SóC (U98 Music, 2018), un viatge per  retrobar les arrels familiars a ritme de hip-hop. 

Atesa la pandèmia de la Covid-19, la capacitat per a cada actuació és limitada. Les entrades, que es troben al web renovat de La Mare Cultural, estan disponibles per a majors de vuit anys. En el cas que el/la menut/da tingui menys de vuit anys, l’accés és gratuït mentre que l’infant segui a la falda i no ocupi una cadira. En aquest sentit, es poden comprar entrades individuals per a cada audició a 15 euros cadascuna, si bé l’espectacle de Sound de Secà en val 8. Així mateix, l’espectador es pot fer seu l’abonament La Mare, un forfet unipersonal amb un cost de 30’00 euros, que inclou les actuacions de Lu Rois, Eduard Gener i Paula Grande. 

Mostra dels artistes plàstics convidats a La Mare 2020


[h3]La fotografia i l’escultura com a teló de fons[/h3]
A banda de la dimensió més musical, la proposta d’enguany duu el segell de l’obra fotogràfica i escultòrica d’alguns artistes locals. Els projectes fotogràfics Kompo, de la solsonina Kàtia Prat, R de Rojo, de la també oriünda de Solsona Aida Majoral i Fluir, del cardoní Marc Ramonet es faran presents en indrets i replanets del parc de la Mare de la Font. Cadascun dels fotògrafs manifesta a La Mare un vessant artístic de caire intimista, amb les seves incògnites i singularitats. Ramonet ens descobreix una col·lecció d’instantànies que s’aferma als orígens de la disciplina fotogràfica, Prat presenta una mostra que persegueix l’essència de productes diversos i Majoral proposa una obra de retrat i autoretrat que disposa la feminitat i la botànica al centre. 

Així mateix, l’art totèmic també topa amb aquesta edició. De la mà del projecte Orri dels Ens, l’escultor i músic colombià David Lama, i, actualment, resident a La Molsosa (Solsonès), explora la musicalitat en l’experiència humana a partir d’un laberint sonor.
L’obra està configurada per éssers totèmics i escultures musicals, anomenats ens, erigides com a guardians mitològics que pregonen el poder simbòlic de la naturalesa. 

Servei de barra durant La Mare 2020


[h3]La Cuineta d’Aquí, garant de la gastronomia de proximitat[/h3]
Si les mesures sanitàries ho permeten, La Mare tindrà la col·laboració de la Cuineta d’Aquí, una cuina en moviment ideada i gestionada per l’Adlsolcar. A través d’aquest aparell mòbil i de la mà de la cooperativa d’inserció sociolaboral Riuverd, s’oferiran tapes cuinades al moment i elaborades amb productes del territori. Així mateix, hi haurà servei de barra, la qual també disposarà de vins produïts a la comarca i de cervesa artesana. Amb tot, recordem que la pandèmia continua sent-hi.

És per això que cal extremar la distància social de manera escrupolosa, així com romandre amb la mascareta de forma permanent i netejar-se les mans amb gel hidroalcohòlic, que es trobarà distribuït en diversos dispensadors al llarg del recinte. Des de l’organització, es vetllarà detinguda i cautelosament per a que el festival segueixi les mesures sanitàries de prevenció establertes amb motiu de la Covid-19.