Narcis Clotet, editor del llibre, Josep Sucarrats, director de la revista Cuina, i l'autora, Kazuko Sano. Foto: Ramon Estany
El restaurant Kinoko de Solsona va acollir aquest dissabte 2 d'abril la presentació del llibre Cuina catalana per a festes i tradicions. L'acte, al qual hi van acudir més de 60 persones, va desbordar l'aforament de l'establiment, va comptar amb la presència de l'autora del llibre, Kazuko Sano, l'editor, Narcís Clotet, i el director de la revista Cuina, Josep Sucarrats.
"És bó que una persona de fora ens expliqui la nostra cuina tradicional". Josep Sucarrats
El director de la revista Cuina va iniciar la seva intervenció recordant els seus vincles amb Solsona, pel fet d'haver passat alguns estius a Sant Llorenç de Morunys, o haver tingut de professora de música a la Trini Mujal, o els vincles amb la família Llorens. Sucarrats va explicar com va conèixer la família Jou i el Tessin, i com un bon dia li van donar a conèixer l'obertura del restaurant japonès a Solsona, "treballant productes del Japò amb productes locals", i és que Sucarrats va destacar que "a Kinoko he vist una visió més àmplia de la cuina japonesa".
Respecte al llibre, el director de la revista Cuina va recordar la gran tradició catalana de llibres de receptes, amb el primer llibre de receptes europeu, l'any 1324, "El Llibre de Sent Sovi", així com la vitalitat actual, amb autèntics best sellers, com els llibres de l'àvia Remei.
Sucarrats va lloar la qualitat del llibre, amè, entranyable, transmetent un punt "naïf i ingenu, d'algú que es mira una cuina que no coneix i es proposa d'explicar-ho tot per que tothom ho entengui", de dibuixos bonics i advertí als assistents "no us preocupeu si el taqueu, per que els bons llibres de cuina són els tacats".
Acabà la seva intervenció el director de la revista Cuina valorant les aportacions de les cuines d'arreu del món a la cuina catalana, posant l'exemple dels canalons italians i convençut que "els japonesos segur que ens deixen alguna cosa". Sucarrats recordà en aquest sentit la recuperació de la cuina tradicional, i la influència oriental, bàsicament japonesa, introduïda en els detalls naturals.
"Trobàvem a faltar un calendari gastronòmic". Narcis Clotet
L'editor del llibre es va feleicitar per l'èxit de la publicació, amb dos mil exemplars venuts i camí d'una segona edició. Recordà que el llibre són dos en un, per que "trobàvem a faltar en el món editorial català, un llibre que fos calendari gastronòmic, que ens digués que és alló que es menja en les festes assenyalades", i és que com va dir, "els catalans tenim la sort de disposar de molts llibres de cuina, però un recull bàsicament tradicional, costa". I Clotet va subratllar que a catalunya, res millor que una japonesa per que ens expliqui què pertoca segons la tradició.
La presentació va cloure's, com no amb l'autora signant llibres i amb el públic tastant una deliciosa combinació catalana japonesa, uns bunyols de vent fusionats amb anko, un dolç japonès de mongeta vermella, acompanyats d'una copa de cava.
Unes 60 persones a la presentació del llibre Cuina catalana i tradicional
Narcis Clotet, editor del llibre, Josep Sucarrats, director de la revista Cuina, i l'autora, Kazuko Sano, van conduir la presentació
Ara a portada
Publicat el 03 d’abril de 2011 a les 15:58
Et pot interessar
-
Cultura i Mitjans El Cicle Gaudí porta a Solsona «L'àvia i el foraster»
-
Cultura i Mitjans Sant Jordi a l'Arxiu Comarcal del Solsonès
-
Cultura i Mitjans El Consell Comarcal torna a muntar una parada de llibres per Sant Jordi
-
Cultura i Mitjans Augmenten fins a la trentena les parades de Sant Jordi a Solsona