Debat amb activistes i polítics per commemorar el cinquè aniversari de l’1-O

Hi participaran, entre d’altres, Jordi Pesarrodona, Dionís Guiteras, Albert Botran, Anna Arqué i Bruna Ruhí, dijous 22 de setembre a les vuit del vespre a la sala polivalent de Solsona

Publicat el 18 de setembre de 2022 a les 21:13
Actualitzat el 18 de setembre de 2022 a les 21:30
Les entitats independentistes del Solsonès organitzen un debat amb activistes i polítics per commemorar el cinquè aniversari de l’1-O.
Hi participaran, entre d’altres, Jordi Pesarrodona, Dionís Guiteras, Albert Botran, Anna Arqué i Bruna Ruhí, dijous que ve a les vuit del vespre a la sala polivalent de Solsona.

Cinc anys després dels fets de l’1 d’Octubre, la societat catalana té més preguntes que respostes sobre el futur del seu país. Per commemorar l’efemèride i escatir algunes claus que ajudin a entendre el context actual, les entitats del moviment catalanista amb presència al Solsonès –ANC, Òmnium Cultural, La Fura i CDR Solsonès– coorganitzen un debat-col·loqui el proper dijous, dia 22, a les vuit del vespre a la sala polivalent. Port per títol “... I ara, on queda Ítaca? Visions diverses d’on som i cap on anem”.

Per ara, han confirmat la seva participació Jordi Pesarrodona, vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana; Albert Botran, diputat de la CUP al Congrés dels Diputats; Dionís Guiteras, alcalde de Moià i portaveu d’ERC a la Diputació de Barcelona; Anna Arqué, portaveu de la Comissió Internacional de Ciutadans Europeus, i Bruna Ruhí, activista de diversos grups de suport antirepressius i encausada en el cas de 21 Raons. S’espera resposta de dues persones més.

L’organització considera sa i necessari plantejar obertament quina és la situació actual del nostre poble. “D’ençà de l’1-O i les conseqüències que s’han anat succeint, sentim que cal trobar-nos, parlar, discutir, al voltant de com es va poder arribar a albirar la immensa força que tenim quan anem units i compromesos amb un sentiment i una necessitat. I ara... tot ha canviat, la realitat s’ha tenyit de preguntes i recels. Es respira la sensació de no saber cap on anem”, comenten. “Molts cataIans i catalanes volen tornar a sentir l’esperança i fortalesa que ens va unir en un sol poble”.

[h3]Al marge d’interessos partidistes[/h3]
Les entitats sobiranistes són del parer que hi ha moltes maneres d’entomar el futur de
Catalunya
, amb moltes possibilitats i esculls. Per això proposen escoltar representants de la societat civil i polítics implicats en aquest camí. “Ens cal conèixer arguments, valorar disparitats d’opinions i, sobretot, intentar retrobar els punts forts que ens portaran endavant”. Per això s’ha convidat persones que militen en organitzacions o partits polítics, als quals se’ls ha posat una línia vermella: no exposar interessos de partit o d’organització. “Només hem de valorar i debatre les vies que han de desembocar en la independència”.
L’organització convida la ciutadania a compartir “aquest exercici de llibertat i compromís”. El debat serà dijous que ve a les vuit del vespre a la sala polivalent. El moderarà la periodista Noemí Vilaseca