
El formatge considerat més bo del món a la Fira Internacional del Formatge Foto: Aida Morales
La primera edició de la Fira Internacional del Formatge que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Berga ha trencat totes les expectatives i ha finalitzat amb un èxit rotund. Així ho han qualificat els organitzadors d'Esdeveniments 7 Vetes, que han explicat a NacióBerguedà que, en total, es calcula que hi han passat unes 18.000 persones.
“Hem comptabilitzat que ha vingut molta gent de fora”, ha afirmat Àusias Ballart. Segons ha indicat, s'han acostat visitants d'Igualada, Martorell, Terrassa, Sabadell, Manresa, Barcelona i molts altres llocs, cridats per la particularitat d'una fira essencialment temàtica i que ja es preveia trencadora. De fet, per a molts ha estat l'excusa perfecta per realitzar una sortida al Berguedà i "clicar l'ullet al colesterol", en un cap de setmana marcat pel Carnestoltes, que ha afegit el component de disbauxa perquè la gent comprés amb “moltes més llicències”.

“Han funcionat totes les activitats”, ha declarat l'organitzador. Per això, 7 Vetes ja s'ha plantejat tornar a organitzar la fira l'any que ve a Berga per consolidar-la com un esdeveniment “de referència”. Ara per ara, però, la Fira Internacional del Formatge se seguirà movent durant l'any amb diferents formats, per promoure el producte i dinamitzar el món del formatge.

Exposició de lleteres antigues Foto: Aida Morales

Nens jugant amb els animals de la Fira Internacional del Formatge Foto: Aida Morales

L'alcalde de Berga, Juli Gendrau, entrega el premi del Concurs de Munyir la Cabra Foto: 7 Vetes

formatge Foto: Aida Morales