La vila de Bagà recupera el pròxim diumenge 13 de febrer, la tradicional festa de l'arròs a la plaça Porxada, després d'un any d'aturada per la Covid. En aquesta edició, l'històric àpat dels pobres torna al seu escenari natural, tot i que amb mesures preventives per la situació de la pandèmia. Amb l'objectiu d'evitar les aglomeracions, el consistori lliurarà l'arròs als assistents dins de carmanyoles reciclables perquè puguin recollir-les i degustar-les a casa, segons ha explicat la regidora de Festes, Pilar Grille.
En total, s'ha previst repartir 2.500 racions, d'aquestes, 2.000 són per emportar-se a casa i les 500 restants pels assistents que portin les olles, com es fa cada any. El sistema de repartiment també s'adequa a l'actual situació sanitària. Així, s'ha previst que les persones formin una fila davant de les taules on els geganters repartiran el menjar, just sota de l'escenari on es cuina l'àpat, als peus de l'estàtua de Galceran de Pinós.
La finalitat és formar un circuit per tal que les persones hi accedeixin per una banda i en surtin per l'altra, sense creuar-se i també per evitar al màxim les aglomeracions. En les edicions posteriors a la Covid, l'habitual era que els assistents s'enduguessin l'arròs amb plats que portaven de casa i que se'l mengessin a la plaça.
La regidora Pilar Grille ha explicat que "malgrat que no es podrà fer un format de festa igual que els anys anteriors a la pandèmia, intentarem recuperar al màxim la normalitat". Així, a les 10 del matí, es donarà el tret de sortida de la Fira de Productes Artesans i d'Alimentació a la plaça Catalunya, de 2/4 de 10 fins a 2/4 de 2 el Local Social -situat darrera el pavelló- acollirà la setena edició de la trobada de l'Associació de Col·leccionistes de Plaques de Cava de Bagà. A 3/4 de 12 es preveu que comenci la cercavila amb els geganters de Bagà. A les 12, hi haurà ballets a la plaça Porxada amb l'Esbart Cadí, que dansarà, entre d'altres, el tradicional Ball Cerdà. El repartiment de l'arròs serà a partir de 2/4 de 2.
[h3]Els cuiners es faran un test d'antígens[/h3]
Enguany, els tres cuiners de l'arròs, Lluís Esparbé, Manel Nieto i Modesto Grille, es faran un test d'antígens abans de cuinar aquest àpat. L'objectiu d'aquesta mesura és preventiu, expliquen des de l'ajuntament. També es farà a totes les persones que ajuden a preparar els ingredients que s'utilitzen per cuinar els 250 quilos d'arròs.
Bagà recupera la festa de l'arròs a la Porxada amb un dinar per emportar
L'ajuntament recupera les activitats culturals del matí en una edició marcada encara per la pandèmia
ARA A PORTADA
Publicat el 04 de febrer de 2022 a les 20:35
Actualitzat el 04 de febrer de 2022 a les 20:39
Et pot interessar
-
Cultura Televisió del Berguedà celebra els 30 anys de retransmissions de la Patum en directe
-
Cultura Sara Badia, de Puig-reig, proclamada Segona Dama de la Catalunya Central
-
Cultura Saldes rep la memòria de l'excavació arqueològica feta al castell
-
Cultura Comença la restauració de l'altar romànic de Sant Andreu de Sagàs
-
Cultura Un documental recollirà la memòria dels berguedans deportats i assassinats en camps de concentració
-
Cultura Josep Pons: «Qui vingui m'ha de superar i ha de fer un treball magnífic»