El fred no frena la festa de Sant Sebastià amb 2.000 racions d'arròs

Olvan s'implica en massa en una de les festes tradicionals més estimades

Publicat el 20 de gener de 2015 a les 16:08

Taules parades a punt de servir l'arròs a la festa de Sant Sebastià d'Olvan Foto: Aida Morales


Gairebé un mes després de Nadal, els veïns d'Olvan surten al carrer per a celebrar una de les seves festes més tradicionals, l'arrossada de Sant Sebastià. Aquesta, tradicional d'adoració al patró per haver escoltar les súpliques dels vilatants quan la pesta arrasava la comarca, s'ha convertit darrerament en una festa socialitzadora, animada i molt acollidora. 

Al matí, diverses parades de productes artesanals han ambientat el centre del municipi. Però no ha estat fins cap a les 13.00 hores, quan tothom ha sortit a buscar la seva ració d'arròs. De fet, la gran arrossada de Sant Sebastià commemora l'àpat dels pobres, i s'hi impliquen una gran quantitat de veïns en els preparatius. 

 
En total, i segons han explicat els cuiners, s'han preparat unes 2.000 racions d'arròs, el que suposa uns 200 quilograms de producte. Tot, preparat amb sis grans paelles per a unes 350 persones cadascuna. “És fantàstic, el poble ens ajuda molt, som cuiners professionals, però hi ha molts voluntaris que porten 14 o 15 anys que saben perfectament com es fa l'arròs”, ha precisat Francesc Soriano, un dels cuiners. Pel que fa a la tècnica, ha explicat que és “posar productes de primera línia”, amb peix fresc i bons vegetals. Daltra banda, diversos voluntaris han fregit la carn i, els que frissaven amb el menjar, han pogut visitar una exposició a l'interior de l'Ajuntament. A més, l'ambient s'ha acabat d'arrodonir amb petits gegants i capgrossos, que han ballat al ritme dels tambors. 

En conjunt, un ambient familiar de taules llargues i persones amb gana, que han plantat cara al fred per fer perviure una tradició d'anys al municipi.
 

Veïns d'Olvan fregint la carn Foto: Aida Morales

 

Parada de formatges a la festa de Sant Sebastià Foto: Aida Morales