La Festa del Bolet de Guardiola celebra els seus 25 anys amb vitalitat i ganes de seguir creixent

Els vins, les tapes i els bolets han estat els protagonistes de la Festa del Bolet de Guardiola | La fira ha comptat amb l'actuació dels Castellers de Berga i els Nyerros de la Plana

Publicat el 16 d’octubre de 2016 a les 19:00
Actualitzat el 16 d’octubre de 2016 a les 19:12
El Mercat del Bolet de Guardiola de Berguedà ha celebrat aquest diumenge el seu 25è aniversari amb un dia farcit d'activitats per a tots els públics i gustos. L'alcalde de la població, Josep Lara, ha fet una valoració molt positiva d'aquesta edició i ha explicat a NacióBerguedà que el Mercat "segueix ben viu i amb ganes de seguir endavant". 

La festa ha començat amb el tradicional esmorzar boletaire i l'entrega de premis del V concurs de dibuixos realitzats per alumnes del CEIP Sant Llorenç i l'escola bressol El Patufet. Al migdia, a la mateixa plaça de l'Església, hi ha hagut l'actuació castellera amb els Castellers de Berga i els Nyerros de la Plana. Els de Berga han firmat una bona actuació i han descarregat el primer 2 de 7 de la seva història. A continuació, s'ha fet el tast de vins i plats cuinats elaborats per a set restaurants del municipi. Segons Lara, aquest tast ha estat tot un èxit, ja que s'han venut al voltant d'uns 700 tiquets.

L'alcalde del municipi també ha volgut remarcar que el fet que s'estigui aplicant exhaustivament l'ordenança per prohibir la venda de bolets a la carretera, permet que els mercats tinguin un públic més extens i això, també ha afavorit el Mercat del Bolet de Guardiola.

La Festa del Bolet d'aquest municipi ve d'antic, es va crear el 1991 de la mà del Grup d'Iniciatives Culturals i Turístiques “Els Riberetes”, amb l'eslògan “Guardiola, capital catalana del bolet”. Des de llavors, aquesta festa ha evolucionat i ha arribat a la seva 25a edició conservant amb vitalitat l'essència boletaire i, promocionant, també, la seva vessant més turística per continuar creixent.

25a edició del concurs de cuina

De manera paral·lela, i com és habitual, també s'ha celebrat el concurs de cuina per a aficionats, on 13 inscrits han presentat les seves propostes culinàries a un jurat format vuit membres. A continuació, a les 14.00 hores, s'ha fet el lliurament de premis d'aquest concurs.

Aquest esdeveniment va començar al mateix temps que el mercat, fa 25 anys i des de llavors, cada any ha comptat amb la participació d'un jurat divers, format per personalitats polítiques, periodistes, cuiners, cantants, esportistes o actors.