La coincidència amb el primer dia de pont ha beneficiat, sense dubtes, aquesta fira, que s'estrenava per primera vegada al municipi, i que pretenia posar en valor l'oli i el pa, però també ajudar a dinamitzar el comerç i la restauració de la zona. En aquesta, s'hi han pogut veure parades amb una gran quantitat de tipus d'olis, així com distints tipus de pa i, fins i tot, un forn de llenya que elaborava en directe.
L'olor de pa omplia els carrers, i la possibilitat de tastar els diferents tipus d'oli ha representat una oferta enormement atractiva per a molts visitants. A més, això s'ha combinat amb més d'una desena de parades d'artesania i agroalimentació, en què els turistes han pogut comprar embotits, melmelades, productes fets a mà i peces d'art.

Fira de l'Oli i el Pa de la Pobla de Lillet. Foto: NacióBerguedà
Restaurants plens
Centenars de cotxes han omplert, també, tots els racons del municipi. Alguns visitants aparcaven al pàrquing del tren turístic, realitzaven una visita als Jardins Artigas o al Museu del Ciment, i baixaven caminant al poble. Altres, han hagut d'aparcar a les afores o a les esplanades habilitades, realitzant una petita caminada fins al centre.
Els que han fet ple, però, han estat els restaurants del poble, que han omplert taules i terrasses, alguna vegada sense poder assumir la quantitat de clients.
Durant la tarda, la fira ha inclòs una activitat complementària, basada en un taller de cuina a càrrec de l'Associació Gastronòmica i Cultural TitaVivi. En aquest s'ha pogut aprendre a realitzar diversos plats amb oli, esdevenint una activitat que ha agradat molt als turistes, però també als veïns del municipi.
En aquest punt, la Pobla de Lillet no pot fer més que felicitar-se per aquest bon principi de pont. Unes xifres de visitants i turistes que esperen mantenir durant la resta de dies, potenciant diferents elements arquitectònics, museístics i patrimonials del poble.

Forn que elabora pa al moment. Foto: NacióBerguedà