Arrenquen les obres de condicionament al camp de futbol de Montmajor

El principal canvi serà la instal·lació de gespa artificial en un dels pocs terreny de joc de terra a la comarca, donant resposta a les peticions del club local

Els operaris ja han començat a treballar en el camp de futbol de Montmajor
Els operaris ja han començat a treballar en el camp de futbol de Montmajor | Lídia López
15 de maig del 2024
Actualitzat el 17 de maig a les 10:24h

Les màquines treballen des d'aquest dilluns al camp de futbol de Montmajor, engegant la primera de les tres fases d'obres que es desenvoluparan de seguit perquè, abans que acabi l'any, hi llueixi un mantell verd. I és que el consistori ha aprovat el projecte per a la instal·lació de gespa artificial, després d'anys de clams per part del Futbol Club Montmajor. "Estem molt contents de tirar-ho endavant", ha compartit l'alcalde de Montmajor, Josep Maria Algué, un sentiment que coincideix amb el del club, que afirma que "és una cosa que s'havia de fer, perquè havíem arribat a una situació molt al límit", ha asseverat per part de la junta Marc Canturri.

En total, s'invertiran 390.000 euros a l'equipament per fer realitat, primerament, la remodelació del mur de contenció cap a la carretera de Montclar, i a continuació, s'alçarà un altre mur cap a la carretera de Berga. Tot això, per arribar a la cirereta: l'anivellament (el terreny té una diferència d'alçada de 78 centímetres de banda a banda) i instal·lació de la gespa. El sistema escollit, segons ha informat el batlle, és mitjançant la sorra de silici, dient adeu al cautxú per estar en línia de les disposicions ambientals que imposa la nova normativa europea. "És un material 100% orgànic, que no genera microplàstics i que és més sostenible que el cautxú", ha explicat Canturri, que emfatitza que "la idea és fer una cosa que d’aquí sis o vuit anys no s’hagi de canviar".

El termini estimat de finalització dels treballs és el 30 de desembre de 2024, sempre que les condicions meteorològiques en permetin l'avançament ordinari. Això implica, d'entrada, que el club hagi hagut de buscar una casa temporal pel que resta de curs. I és que, mentre que la formació femenina, que juga a 2a divisió catalana, ja ha finalitzat la temporada, el masculí (4a catalana) encara té dues jornades al davant. En aquest impàs, la Unió Esportiva Avià els ha cedit les seves instal·lacions, motiu pel qual, des del Montmajor "agraïm el bon tracte i la sensibilitat". Un cop salvat aquest final d'any, la junta haurà de cercar aliances per trobar un espai on disputar la pretemporada i, almenys, "els quatre primers mesos de la temporada vinent". En paral·lel, intentaran negociar amb els clubs rivals un canvi de camp per tal de jugar tots els partits que sigui possible fora de casa, mentre el terreny no està a disposició.

Marc Canturri, Josep Maria Algué, camp de futbol, obres, montmajor, berguedà
Marc Canturri i Josep Maria Algué han visualitzat 'in situ' les futures obres al camp de futbol de Montmajor Lídia López

Anys de "picar pedra"

Arribar al dia d'avui no ha estat un camí de roses pel Futbol Club Montmajor, que després d'engegar la seva trajectòria el 2011 amb l'equip masculí, i el 2012 amb el femení, ha insistit en la necessitat de condicionar el camp. "Durant aquests anys, hem estat en un camp de sorra i amb uns vestidors precaris, que m'atreviria a dir que són de les pitjors instal·lacions de Catalunya", ha afirmat Canturri, que ha posat en relleu que "amb això hem aguantat 13 anys, però ja arribàvem al límit. Sobretot, perquè cada vegada era més difícil convèncer a jugadors i jugadores de venir a jugar aquí". "Penso que s’ha fet una gran tasca de promoció de l’esport, i en especial amb el femení, però ens estàvem quedant sols", ha refermat el membre de la junta i entrenador del conjunt femení, que ha recordat que els últims anys, altres municipis amb les mateixes condicions han anat fent passos qualitatius instal·lant gespa artificial, com a Guardiola de Berguedà, Casserres i Vilada.

El punt de partida va ser endreçar la propietat del camp, que tenia diferents titulars particulars i feia impossible que l'Ajuntament hi pogués actuar. En l'anterior legislatura,  es va adquirir el terreny i va passar a ser municipal. I, a continuació, s'ha hagut de procedir tenint en compte una particularitat d'aquest equipament, i és que està situat en el terme municipal de Montclar. "Hem hagut de demanar els permisos a Montclar i posar-nos d’acord amb el seu Ajuntament. Afortunadament, no ens han posat problemes i ho hem pogut tirar endavant", assevera Algué. A més, en aquest camí, també hi ha hagut canvi de color al capdavant del consistori, però el club s'havia avançat a aquesta situació esgarrapant el compromís previ a les eleccions de les dues formacions candidates a l'alcaldia. Una entesa que "ara veu els seus fruits", aplaudeix Canturri, que incideix que "fa molts anys que piquem pedra des del club perquè aquesta actuació es fes realitat".

Més endavant, l'Ajuntament de Montmajor estudiarà una nova millora de les instal·lacions alçant uns nous vestuaris i un espai de bar. En definitiva, es farà un rentat de cara espectacular a l'equipament, que podran gaudir la vuitantena de persones que mou el club, entre els conjunts femení i masculí, la junta directiva i els aficionats més fidels. Això, en un conjunt que, després de 13 anys, ha mobilitzat i implicat més de 150 persones a les seves files.