Aquests són els municipis del Berguedà que ja saben qui ocuparà l'alcaldia a partir del 17 de juny

En un total de quatre poblacions de la comarca s'ha inscrit únicament una candidatura

26 d'abril del 2023
Actualitzat a les 15:17h
Una persona diposita el seu vot
Una persona diposita el seu vot | Laia Solanellas
El Butlletí Oficial de les províncies de Barcelona i Lleida han fet pública avui la llista provisional amb la relació de les candidatures per a les eleccions municipals del 28 de maig del Berguedà. A la comarca, s'han registrat un total de 72 llistes, i malgrat que a la majoria dels municipis els veïns podran escollir entre dues candidatures o més, n'hi ha quatre on només se n'ha presentat una i, per tant, ja se sap qui ocuparà l'alcaldia un cop es constitueixin els nous ajuntaments a partir del 17 de juny, dia que els electes es convertiran en regidors i regidores.

Per nombre d'habitants -segons les dades de l'Idescat corresponents a l'any 2022- el municipi berguedà més gran on només s'hi ha presentat una candidatura és Borredà. Els 448 veïns i veïnes ja saben que l'actual alcalde, Jesús Solanelles, liderarà una legislatura més el seu consistori, encapçalant l'única llista presentada a la Junta Electoral pel poble, la de Treballem a i per a Borredà - Candidatura de Progrés. A Solanelles, l'acompanyen en la llista Rosa M. Soler, Jordi Codina, Josep Portell, David Jubany, Júlia Vidal, Miquel Mendoza i cinc suplents.

Amb 268 persones residint-hi, Vallcebre és el segon municipi més gran de la comarca on només concorrerà una llista en els comicis del 28 de maig. Lluís Cadena tornarà a ocupar l'alcaldia de Vallcebre, càrrec que ja ostenta en aquests moments, liderant la llista de Junts per Vallcebre - Compromís Municipal. També formen part de la candidatura Jordi Lapuente, Ester Arilla, Jordi Emili Vela, Ana Barreno, Oriol Iniesta, Josep Simon, i tres suplents.

I, molt a prop pel que fa a la xifra d'habitants, se situa l'Espunyola, amb 265, i un altre dels quatre municipis on tan sols s'ha registrat una candidatura. Es tracta de la de Peu de Roques, que té com a cap de llista Albert Altarriba, i que com en els dos casos anteriors, revalidarà el càrrec actual com a alcalde. Gemma Comella, Josep Ribera, Mireia Espinalt, Joan Muntada, Esther Aguilar, Anna Escaler i quatre suplents completen la llista encapçalada per Altarriba.

Finalment, el fins fa uns anys poble més petit de Catalunya, Sant Jaume de Frontanyà, tampoc tindrà possibilitat de triar la persona que ocuparà l'alcaldia. Els seus 31 veïns i veïnes mantindran a Manel Anselmo ocupant el càrrec d'alcalde una legislatura més, i com a màxim responsable de la llista de Compromís per Sant Jaume de Frontanyà - Candidatura de Progrés. La candidatura la complementen Nil Anselmo i Maria Isabel Fornell.