El Govern tempteja el Berguedà per decidir les lleis del món local per al «nou país»

Meritxell Borràs planteja repensar els diferents nivells administratius, la mancomunació de serveis i els consells comarcals

27 de setembre del 2016
Actualitzat a les 20:49h
La consellera de Governació, Meritxell Borràs
La consellera de Governació, Meritxell Borràs | Aida Morales.
El Govern de la Generalitat, de la mà de la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, s'ha acostat aquest dimarts al Berguedà, coincidint amb el Consell d'Alcaldes que s'ha fet a Gironella, per explicar i conèixer de primera mà la voluntat d'aquesta comarca, a l'hora de configurar les noves lleis que regeixin el món local del "nou país". 

Així ho ha afirmat la consellera, que en declaracions als mitjans de comunicació ha indicat que aquestes lleis han d'establir "les regles de joc del nou país", i que aquestes, precisament, han d'estar consensuades i anar amb consonància amb els municipis i les seves necessitats. Per tot això, ha afirmat que caldrà plantejar els diferents nivells administratius necessaris, analitzar la utilitat dels consells comarcals i, entre d'altres, estudiar la mancomunació de serveis entre municipis.

En aquest punt, ha recordat, actualment es treballa amb lleis que fa 37 anys que es van aprovar i, per tant, és moment de tornar a plantejar les regles de joc dels 948 municipis que hi ha a Catalunya. 

Durant el Consell d'Alcaldes, la consellera ha exposat la situació, i ha escoltat alguns dels suggeriments dels batlles del territori. Entre ells, el de Borredà, Joan Roma, que ha coincidit amb la necessitat de renovació d'aquestes lleis, moltes vegades "friccionades" entre les de la Generalitat i les del govern espanyol, i també ha indicat que tota la legislació hauria d'anar en consonància amb la realitat del món local, especialment, quan es tracta de municipis petits. 

Per la seva part, el president del Consell Comarcal, David Font, ha recordat la importància del Consell Comarcal al Berguedà, sobretot en el fet de donar serveis als 14 dels 31 municipis que hi ha amb menys de 250 habitants, i ha refermat que, aquesta, és una de les "voluntats" d'aquest ens des de l'inici del mandat: "Estem en un moment en què tots els municipis i el Consell poden dir-hi la seva, per decidir el món local del futur". 
 

Reunió del Consell d'Alcaldes amb la consellera Meritxell Borràs Foto: Aida Morales.

Arxivat a