El PSC de Berga decideix avui el seu vot al pressupost, en un debat on s'han sentit «menystinguts»

Abel Garcia posa en relleu que, sense unes dades fidedignes dels comptes no es poden fer propostes, i afirma que els socialistes són «l'única oposició real»

20 de març del 2024
Els tres regidors del PSC de Berga, en una imatge d'arxiu
Els tres regidors del PSC de Berga, en una imatge d'arxiu | Lídia López
L'Ajuntament de Berga compta ja les hores per a la celebració del ple extraordinari que permetrà l'equip de govern aprovar el pressupost del 2024. La sessió serà plàcida per la CUP i ERC, que dos dies abans que arribi el dijous, s'assegurava públicament el vistiplau dels comptes després que tant Junts per Berga com Berga Grup Independent avancessin als mitjans de comunicació que hi votaran a favor. Aquest convenciment no es respira en les files socialistes, on el seu portaveu, Abel Garcia, ha compartit a NacióBerguedà que el govern ha demostrat un "menysteniment continu" als tres regidors del PSC de Berga, malgrat que "hem intentat estar a l'altura amb tot".

El mateix Garcia, amb Marc Ortega i Ariadna Herrada, es reuniran amb altres persones que conformaven la llista electoral i els militants de la formació aquest vespre per pactar el posicionament del grup municipal respecte dels pressupostos d'enguany, en un exercici, detalla el portaveu, que demostra la unitat de l'equip i la representació que ha de defensar. Ara bé, la balança se situa actualment més a prop del no que del sí, tenint en compte que "no ens han respost pràcticament cap demanda d'informació important dels últims mesos". "No tenim els números de l'estat de la residència, el nou contracte de neteja o el de l'aigua, i posar sobre la taula iniciatives sense estar al cas de les dades econòmiques concretes de l'Ajuntament no és fer propostes, és especular", ha emfatitzat Garcia.

"Han de canviar molt les coses perquè el PSC se situï en una posició proactiva", ha valorat el portaveu socialista, que també ha lamentat que el grup s'ha assabentat aquesta mateixa setmana de la convocatòria de ple: "Més coses no poden fer per demostrar que no ens hi volen". Paral·lelament, Garcia ha recordat que bona part dels acords assolits entre l'aleshores govern de la CUP i ell mateix per a l'aprovació dels comptes del 2020encara estan per començar: la construcció d'una pista d'atletisme, fer un pla de contractació i un organigrama dels recursos humans de l'Ajuntament, i diferents actuacions per a la millora de la via urbana, a tall d'exemple.

Tot plegat, Abel Garcia considera que, amb el context del plenari, "queda demostrat, una vegada més, que continuem sent l'única oposició real", sentenciant que "aprovar uns pressupostos és anar molt més enllà que simplement un exercici i uns compromisets, també és avalar la gestió d'un govern que, avui dia, no ha fet res bé".
 
Arxivat a