Francesc Ros, alcaldable de Berga per En Comú Podem

El candidat participa activament al cercle de Podem Berguedà i desitja portar a la ciutat "polítiques socials i de progrés"

Redacció
15 de març del 2023
Actualitzat el 17 de març a les 11:38h
El candidat a l'alcaldia de Berga per En Comú Podem, Francesc Ros
El candidat a l'alcaldia de Berga per En Comú Podem, Francesc Ros | Cedida


En Comú Podem ha escollit, mitjançant una assemblea conjunta, el seu candidat a l'alcaldia de Berga per les eleccions municipals. Francesc Ros encapçalarà la llista per als comicis que se celebraran el 28 de maig, on per primera vegada a la capital del Berguedà, Comuns i Podem aniran en coalició. "És important que Comuns i Podem anem també conjuntament a Berga, en una única candidatura, per sumar i dur a la ciutat les polítiques socials i de progrés, que ja de la mà de Yolanda Díaz i la resta de ministres d’Unides Podem estem fent en l'àmbit estatal", ha valorat l'alcaldable.

El candidat a l'alcaldia de Berga participa activament al cercle de Podem Berguedà, tot i que  de jove va militar a les joventuts del PSC a Sant Boi de Llobregat, la seva localitat natal. Segons explica, es va apartar de la formació "per la sortida de Pasqual Maragall, expresident de la Generalitat, i el gir del partit cap a posicions menys catalanistes", a l'hora que també va influir en la seva decisió el fet que "el PSOE va decidir rescatar la banca per davant de les persones". D'aquesta manera, Ros indica que "la meva aproximació a una esquerra més alternativa va culminar l’any 2014, amb l’eclosió i l’entrada a Podem com aforça realment del canvi".

Ros té 56 anys i és pare d’una filla. Té formació de Tècnic de Transport Sanitari i actualment treballa en una empresa de transport a Castellbisbal. L'alcaldable destaca que el primer objectiu és millorar la vida de la gent de Berga, i que per a això, "cal tornar a tenir representació al consistori", tot insistint que "cal transformar aquesta ciutat, posant les persones al centre". En aquest sentit, defensa que s'ha de vetllar "pel dret a la salut, a un envelliment digne, i garantir que els jovesno hagin de marxar a treballar fora". Així mateix, afegeix que no es poden oblidar els reptes de ciutat "com les necessitats dels barris i la lluita contra l’emergència climàtica i per la sobirania energètica".

Des de la coalició informen que pròximament faran un acte per explicar els eixos bàsics del programa per Berga, així com la resta de noms de la llista. En qualsevol cas, Ros puntualitza que "els noms no són el que importa, ho és el projecte".