Judit Vinyes serà la candidata de Berga Grup Independent a les municipals del 2023

També formen part de la formació Ramon Safont, Lluís Minoves, Susana Rodríguez, Miquel Amado, Marina Clusellas, Pere Fernández, Anna Enjuanes i Anna Aguilar

Joan Obiols
07 de novembre del 2022
Actualitzat el 30 de novembre a les 23:29h
Representants de Berga Grup Independent
Representants de Berga Grup Independent | Berga Grup Independent
L'agrupació d'electors Berga Grup Independent ha fet pública la seva candidata a l'alcaldia de la ciutat per a les municipals del 2023. Judit Vinyes encapçalarà la llista de la nova formació que es va presentar aquest passat dissabte en un acte obert a la ciutadania.

El grup també ha presentat un seguit de noms que formen part del nucli impulsor i que acompanyaran Vinyes a la llista. Entre aquests hi ha Ramon Safont, Lluís Minoves, Susana Rodríguez, Miquel Amado, Marina Clusellas, Pere Fernández, Anna Enjuanes i Anna Aguilar

La nova marca es va mostrar com una alternativa que "no depèn de cap partit polític" i que pretén agrupar tot aquell "sector crític de la població que té ganes de millorar la ciutat de manera constructiva". L'acte de presentació va comptar amb una gran assistència i això va suposar una "injecció de moral", segons expliquen des de la formació.

Durant l'acte, la formació va recollir algunes de les inquietuds dels assistents relacionades amb la ciutat, entre aquestes hi havia el manteniment dels barris, la neteja dels carrers i els espais públics, i demandes relacionades amb la seguretat.

Un dels principals reptes que afronta la formació a curt termini és el de tancar una llista de persones. En aquest sentit, Vinyes ha destacat "que no tancaran les portes a ningú". A més, com que és una marca nova, haurà de recollir 500 firmes durant l'abril per poder concórrer a les eleccions: "Tindrem 20 dies per buscar-les. Serà un repte", ha subratllat Vinyes. L'altre gran objectiu és assolir un bon resultat a les municipals, que s'han de celebrar el diumenge, 28 de maig del 2023.

A l'hora d'entendre's, Vinyes ha explicat que "no posaran línies vermelles" si per davant de tot hi ha una voluntat de construir a favor de Berga. "D'entrada, no vetaríem a ningú a l'hora de pactar", ha dit. Un dels punts que més remarca Vinyes sobre l'agrupació és que la formen persones de base: "Veïns que volem ser el màxim d'oberts", ha assenyalat.

El projecte es va fer públic el passat mes d'octubre i responia "al neguit d'un conjunt de persones que té ganes de treballar per Berga: millorant la qualitat de vida dels seus habitants i fent que el municipi sigui un lloc millor on viure", explicaven en un comunicat. També asseguraven que es mouen per "l'estima a Berga" i que tenen l'objectiu de convertir el municipi en "capital líder de la comarca, activa, viva, neta i plena d'oportunitats".

L'agrupació és oberta a sumar "aportacions de tothom". Per ara, compta amb més d'una quarantena de socis. Organitza trobades pels interessats cada dilluns, a les 8 del vespre, al número 19 del carrer Major de Berga.

Judit Vinyes va néixer i viu a Berga. Té 45 anys, 3 filles i té una empresa d'estudis geotècnics i topografia des de fa més de 20 anys. En l'àmbit associatiu, ha estat presidenta de l'AMPA de l'escola Vedruna de Berga i va ser una de les impulsores de l'ACEB Suma, del qual ja no forma part. Actualment és mentora de la Fundació Impulsa. Aquesta és la seva primera experiència en la política, mai havia estat vinculada a cap formació.