La cap del grup d'ERC de Berga deixa l'acta de regidora

Previsiblement el seu lloc l'ocuparà Ramon Camps, la persona que la militància va escollir aquest estiu com a alcaldable per a 2019

29 de setembre del 2018
Actualitzat el 05 d'octubre a les 2:47h
Ermínia Altarriba en un ple de Berga.
Ermínia Altarriba en un ple de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs

Ermínia Altarriba en un ple de Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


La cap del grup municipal d'ERC a Berga, Ermínia Altarriba, plega i deixarà de ser regidora de l'Ajuntament de Berga en els propers dies. Segons ha pogut confirmar aquest mitjà de fonts properes, Esquerra oferirà dimecres que ve una roda de premsa on Altarriba té previst explicar els motius de la seva decisió. Ho farà acompanyada de Ramon Camps, l'alcaldable d'ERC a Berga per a l'any 2019, i que previsiblement ocuparà el seu lloc al plenari. 

La decisió d'Ermínia Altarriba s'hauria gestat fa setmanes, si bé no ha transcendit fins ara. Altarriba presentarà la seva renúncia al ple ordinari que es farà dijous a Berga. 

Ramon Camps que, si la substitueix, augmentarà la seva presència en la política local, va ser escollit aquest estiu com a futur cap de llista d'Esquerra. L'elecció de Camps va fer-la l'Assemblea Local en les primàries internes del mes de juliol. En aquell moment, tant Ramon Camps com Ermínia Altarriba - que va ser cap de llista el 2015 - es postulaven com a alcaldable, però finalment Camps va obtenir el 45,5% dels vots, mentre que Altarriba va quedar-se amb el 36,5%, no aconseguint per tant prou suports. En la votació, van computar-se un 18% de vots en blanc i hi va participar el 65% de la militància local amb dret a vot.  

Camps era el número 7 en la llista d'ERC de les eleccions de 2015, de manera que perquè pugui ser regidor hauran de renunciar dues persones: Aleix Camprubí, número 5, i Queralt Fernández, número 6 de la llista. Jaume Giménez, que s'havia presentat com a número dos, va deixar l'acta per motius de salut a principis de 2017, i va substituir-lo ja Dolors Tous, número 4 de la llista.

Ramon Camps i Ermínia Altarriba van ser regidors del PSC a la capital berguedana, i posteriorment van allunyar-se del partit, acompanyats d'altres membres i militants locals, entre els quals l'ara també regidor Jordi Pujals. El 2013 van plantar el federalisme de Pere Navarro en desacord amb l'estratègia de partit i l'agenda nacional i acostant-se al corrent d'Ernest Maragall.  Els exsocialistes berguedans van crear Impuls i posteriorment es van integrar a ERC, fet que va en aquell moment va crear certes discrepàncies en una part de la militància. El 2015 Ermínia Altarriba va ser escollida per l'assemblea local com a cap de llista del partit per aquelles eleccions. 
Arxivat a