L'Ajuntament de Berga preveu invertir un milió d'euros per habilitar Sant Francesc

La cessió és gratuïta durant 25 anys prorrogables, i les finalitats han de ser d'ús social, cultural, docent, de lleure o administratiu

15 de setembre del 2016
Actualitzat a les 15:56h
Convent de Sant Francesc de Berga.
Convent de Sant Francesc de Berga. | Aida Morales
El conveni que aquest dijous es portarà a aprovació del Ple municipal de l'Ajuntament de Berga sobre la cessió temporal del convent de Sant Francesc al consistori preveu habilitar l'espai per a usos socials, culturals, docents, de lleure i administratius. Un conveni que tindrà vigència durant 25 anys, amb una pròrroga de cinc anys, i que preveu que l'Ajuntament de Berga inverteixi un milió d'euros per a habilitar-lo. 

En la roda de premsa anterior al Ple municipal d'aquest dijous, l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha explicat el contingut de l'acord arribat amb la comunitat franciscana. En aquest, s'especifica que la propietat continuarà sent de l'orde religiosa, tot i que l'Ajuntament de Berga l'utilitzarà temporalment, fent-se càrrec de les despeses derivades del seu manteniment, impostos, assegurances i sempre que s'adeqüi a les funcions pactades i no vagi contra la moral cristiana. 

La cessió serà gratuïta, tot i que la valoració econòmica que es fa d'aquesta durant els 25 anys és de 2,1 milions d'euros, segons les estimacions realitzades pels tècnics. No obstant això, l'únic que pagarà el consistori serà al voltant d'un milió d'euros previstos, per posar al dia les normatives i habilitar el convent. 

En l'hort dels frares, ha explicat Venturós, no es podrà edificar, ja que hi ha una càrrega urbanística que ho regula. Per altra banda, ha dit, no s'han detectat desperfectes ni patologies greus en l'estructura i, actualment, el que s'hauria de fer és renovar la instal·lació elèctrica perquè compleixi la normativa, renovar la instal·lació d'aigua i el sistema de sanejament, complir les normes d'accessibilitat, criteris de protecció en cas d'incendis i el sistema de calefacció. 

Ara per ara, però, aquest edifici encara no té finalitats concretes, ha precisat Venturós, i s'haurà de valorar en els propers mesos quina es vol que sigui la seva nova funcionalitat.
Arxivat a