Moisès Masanas es presenta a Berga com la candidatura amb experiència i de garantia

El responsable d'encapçalar la llista d'ERC ha comptat amb l'aval del president de la Generalitat, Pere Aragonès, qui n'ha destacat la capacitat de governança i lideratge

18 de febrer del 2023
Actualitzat el 17 de març a les 11:39h
Adam Majó, Alba Camps, Pere Aragonès i Moisès Masanas, en la presentació de la candidatura d'ERC a Berga
Adam Majó, Alba Camps, Pere Aragonès i Moisès Masanas, en la presentació de la candidatura d'ERC a Berga | Lídia López


El candidat d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l'alcaldia de Berga, Moisès Masanas, s'ha presentat avui de forma oficial en un acte al Convent de Sant Francesc, on ha estat acompanyat del president de la Generalitat, Pere Aragonès. Masanas ha enunciat les línies mestres de la seva proposta i ha fet valer les "garanties de bona gestió" que pot oferir a la ciutat, destacant la seva experiència a l'alcaldia de Saldes, els darrers vuit anys.

El candidat d'ERC ha assegurat que té el "compromís de treballar incansablement per Berga", i ha compartit que els tres fonaments sobre els quals construirà el seu programa electoral són: garantir els drets dels ciutadans, liderar la transformació de la ciutat, i millorar la vida de les persones. Al voltant del primer pilar, Masanas ha fet referència a la importància dels serveis públics, defensant-ne la universalitat, gratuïtat i qualitat. Així, ha fet referència a la necessitat d'anar un pas endavant en aspectes com la salut, l'oferta cultural i de formació, i l'habitatge.

De fet, pel que fa a la darrera qüestió, ha incidit que des de l'alcaldia, vol treballar per fer créixer "de forma endreçada" la població, i així poder accedir a les oportunitats que s'ofereixen als municipis amb més de 20.000 habitants. I això, destaca Masanas, es pot fer realitat en un termini d'entre 12 i 16 anys, arribant a guanyar uns 3.500 habitants, i aprofitant el parc de pisos buits i harmonitzant zones amb capacitat per expandir-se, com els Pedregals.

I, què cal per sumar ciutadans a Berga? "Crear riquesa pública i privada", exposa el candidat d'ERC. Masanas ha posat de manifest la seva voluntat de millorar el comerç local i el teixit empresarial del territori. En aquest sentit, ha fet referència a la capacitat del Polígon Industrial de la Valldan, el qual veu amb potencial de ser un referent en aspectes com l'aprofitament de les renovables, a la vegada que s'ha mostrat partidari que l'Ajuntament de Berga lideri, juntament amb el Consell Comarcal, les accions per fer realitat el nou Polígon d'Olvan.

Finalment, Masanas també ha destacat el paper del sector primari, la necessitat d'unificar l'oferta turística a escala comarcal, i la necessitat de continuar apostant per la cultura. En aquest darrer aspecte, ha defensat que Berga pot esdevenir "capital del foc", aprofitant la rellevància de la Patum, i ha incidit que cal treballar per "assolir un projecte consensuat per dignificar la festa", fent referència a la Casa de la Patum.
 

Un candidat amb "bases sòlides"
Masanas ha comptat amb diverses personalitats del món de la política en l'acte de presentació de la candidatura celebrat a Sant Francesc. Un d'ells ha estat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, qui ha destacat el potencial del candidat gràcies a les seves "bases sòlides", refermant la seva experiència i bona traça demostrable al capdavant de Saldes.

D'aquesta manera, Aragonès ha reconegut que Berga, com la resta de municipis de Catalunya, té molts reptes globals al capdavant, com la lluita contra el canvi climàtic, per la transició energètica, però també de locals com la defensa del seu patrimoni històric o la necessitat que Berga exerceixi més i millor el lideratge del Berguedà. Finalment, el president de la Generalitat ha destacat "els valors de la gent d'ERC" per a la millor governança als municipis, asseverant que el partit és hereu "del catalanisme, l'independentisme, i la força republicana i d'esquerres", i ha recordat el compromís del Govern amb Berga i la resta de poblacions.

També han pres part de la presentació la diputada Alba Camps, qui ha lloat la tasca de la política municipal i la seva importància per "millorar la vida de les persones", i ha destacat l'entrega de Masanas com a alcalde de Saldes, reconeixent que "no em puc sentir més orgullosa que hagi dit que sí a encapçalar la candidatura de Berga"; i el director general per a la Promoció i Defensa dels Drets Humans, Adam Majó, qui ha destacat la "capacitat brutal de treball" de Masanas i ha confiat que és la persona que millor pot liderar l'evolució a més ritme que ha de fer Berga.