El Partit Socialista al Berguedà escull els nous membres de l'executiva

La formació enfocarà els seus esforços a reforçar la seva presència en els consistoris i guanyar noves alcaldies de cara les eleccions municipals del 2027

Abel Garcia continua al capdavant de l'executiva socialista al Berguedà
Abel Garcia continua al capdavant de l'executiva socialista al Berguedà | PSC Berguedà
Redacció
30 de juliol de 2024, 09:30
Actualitzat: 9:32h

La darrera assemblea de militants del Partit Socialista al Berguedà ha aprovat per unanimitat la nova executiva de la formació a la comarca. La trobada també ha servit per definir els representants berguedans al Consell de la Federació XI i ha donat el vistiplau a la recuperació d'un òrgan de participació que els socialistes havien tingut anys enrere, el Consell Polític Comarcal.

Abel Garcia, regidor de Berga, manté el càrrec de primer secretari del PSC al Berguedà, i l'acompanyarà en la primera línia de sortida Lluís Casas, alcalde de Bagà, com a viceprimer secretari. Marc Ortega, de Berga, ha estat designat secretari d’Organització, mentre que l'exalcalde de Borredà, Joan Roma, serà el nou secretari de Política municipal. Aquest darrer comitè també tindrà d'adjuntes a Carme Rosell Dolors GonzálezAriadna Herrada (Berga) ocuparà la secretaria de Transició energètica, Polítiques digitals, Habitatge i Formació; Lourdes Sánchez (Bagà) és la secretaria de Feminisme i Coordinació comarcal; i Maria Mendieta (Berga) s'ha situat a la secretaria de Salut i Cultura. Finalment, Francisco Maldonado és el nou secretari de Seguretat, Infraestructures, Política rural i Alt Berguedà; i Gabriel Ortega s'ocuparà de la secretaria de Baix Berguedà i és adjunt a Organització i Comunicació.

Segons informen els socialistes en un comunicat de premsa, els principals objectius de la nova executiva són donar suport als consistoris on la formació ocupa l'alcaldia, així com fer un seguiment i control de l'acció del partit al Consell Comarcal del Berguedà, on hi ha dos consellers del grup. Tot plegat, amb el focus posat ja en el treball per augmentar la representació a la comarca de cara a les pròximes eleccions municipals de 2027. Uns comicis en els quals, des del PSC asseguren que "confiem ampliar clarament la representació en alcaldies i regidories, i lògicament, al Consell Comarcal".

Aquest optimisme està reforçat, principalment, pels "magnífics" resultats obtinguts per la formació a la comarca en els diferents procediments electorals dels últims dos anys, en els quals els socialistes han ampliat la seva presència local i recuperat batllies, han esdevingut la força més votada en les eleccions generals i s'han situat fregant el títol de segon partit més votat en els comicis Catalans i Europeus. "Superats els durs temps del procés, el partit ha crescut i volem continuar creixent per tal de tenir representació, si no en tots els municipis, almenys en la immensa majoria", han avançat en el comunicat.

Aquest repte es treballarà, especialment, mitjançant el recuperat Consell Polític Comarcal, secció que agrupa alcaldes, regidors i simpatitzants que poden fer aportacions valuoses als debats i propostes que es treballin en ajuntaments, el Consell Comarcal i altres institucions. Aquesta presència fora del Berguedà també es vertebrarà a través dels cinc representants de la comarca al Consell de la Federació XI: Abel Garcia, Lourdes Sánchez, Lluís Casas, Ariadna Herrada i Dolors González.