Neguit al sector de la restauració del Berguedà per l'anunci del Govern de tancar bars i restaurants durant quinze dies a partir d'aquest divendres. L'anunci arriba en plena temporada del bolet a la comarca. El president d'Hostaleria i Turisme del Berguedà, Jordi Badia, ha admès a NacióBerguedà que "és un trasbals" però ha fet una crida a la "tranquil·litat" perquè aquesta és una decisió que encara "no ha estat ratificada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ni publicada al DOGC".
"Ho vivim amb els nervis a flor de pell però hem de mantenir la calma fins que sigui definitiu", ha expressat Badia.
El president d'Hostaleria i Turisme ha valorat com a "satisfactòries" les mesures d'ajuda al sector aprovades pel Govern. Ara bé, ha advertit de les dificultats econòmiques que pot afrontar el sector si les noves restriccions s'allarguen més enllà de final de mes. "De moment, són quinze dies i si s'allarguen més ja en parlarem", ha indicat.
Les restriccions arriben en plena temporada de tardor quan els restaurants del Berguedà ofereixen un dels productes estrella de la comarca: el bolet. "Per nosaltres és temporada alta. Esperàvem aprofitar la temporada de tardor perquè ja havíem previst un hivern que podia ser complicat", ha lamentat Badia. Des del sector de l'hostaleria, es considera que és un cop "injust" perquè fins ara una majoria d'establiments seguia estrictament els protocols anticovid.
L'executiu català ha aprovat línies d'ajut directe per als establiments de restauració amb menor facturació amb una dotació inicial de 40 milions d'euros, una línia extraordinària de l'Institut Català de Finances per cobrir necessitats liquiditat a curt termini a partir de 12.000 d'euros, i una modificació del Codi Civil per permetre la reducció automàtica de lloguers en cas de tancament d'activitat per pandèmia.
Empresaris del sector de l'hostaleria de tot Catalunya han posat el crit al cel amb l'anunci del Govern de les noves restriccions a bars i restaurants. Alerten que alguns ja no van poder aguantar el primer confinament i que ara tornen a estar a la corda fluixa.
Inquietud entre els restauradors del Berguedà pel tancament en plena temporada del bolet
El president d'Hostaleria i Turisme admet que és un trasbals pel sector però apel·la a la tranquil·litat perquè el tancament encara no ha estat ratificat pel TSJC ni publicat al DOGC
ARA A PORTADA

- Pilar Màrquez Ambròs
- Exredactora de NacióBerguedà
Publicat el 14 d’octubre de 2020 a les 18:36
Actualitzat el 14 d’octubre de 2020 a les 20:07
Et pot interessar
-
Societat La Baells augmenta el cabal de desembassament després de 50 dies ple
-
Societat El Mercat de Cooperatives Escolars de Berga creix i atrau 300 alumnes de tota la comarca
-
Societat Puig-reig viurà un nou simulacre de risc químic
-
Societat «La nostra paciència ha arribat al seu límit»: la Font del Ros exigeix l'inici de les obres al barri
-
Societat La Penya Blau i Grana de Berga porta un mar d'estelades a Montjuïc pel Clàssic
-
Societat Berga engega les inscripcions per optar a l'empostissat de La Patum accessible