02
d'octubre
de
2023, 17:12
Actualitzat:
17:12h
Berga s'endinsa en la tardor amb una nova edició de la Bergabolet, la mostra al voltant del producte estrella de la temporada a la comarca i que engloba gastronomia, oci i artesania en un mateix cartell. Enguany, el plat fort del certamen torna a ser el Concurs de Tapes del Bolet que se celebrarà al llarg del carrer Major i fins a la mitjanit, tot i que el programa continua sorprenent amb novetats, com és el cas de la I Fira de Vins de mínima intervenció.
"La Bergabolet és una mostra que fa molts anys que se celebra a Berga", ha posat en relleu la presidenta de Bergacomercial, Jordina Serrano, que ha emfatitzat que des de l'associació estan a punt per rebre una nova edició de la Bergabolet aquest dissabte, 7 d'octubre. Novament, el Concurs de Tapes del Bolet serà la cirereta del pastís de la mostra, amb una setena edició d'un certamen que va a l'alça. Anna Escudero, membre de la junta de Bergacomercial, ha detallat que enguany participen en el concurs 24 tapes, tres més que l'edició passada, amb propostes variades que van des de les minihamburgueses i brioixos a les croquetes, passant per pizzes i estofats, sense oblidar les propostes dolces com una mousse o un gelat de ceps. Segons l'associació, s'espera que els restauradors venguin prop de 10.000 unitats.
Però el Concurs de Tapes va més enllà d'una trobada gastronòmica, i per això s'amenitzarà el vespre i la nit amb música en directe per tot el centre neuràlgic de Berga, que es transforma durant unes hores en un focus culinari de la tardor. El certament engegarà a les 20.00 hores i els establiments participants oferiran les tapes a tres euros la unitat. El guanyador, que s'escollirà mitjançant un jurat, s'emportarà un premi de 400 euros i també s'entregarà un segon, per valor de 200 euros.
Paral·lelament, a la plaça Maragall es durà a terme la I Fira de Vins de mínima intervenció, que per la seva estrena comptarà amb les propostes de quatre cellers catalans: Celler Nessu, Vinyas d'Empremta, Celler Comalats i Duesales. Així ho ha compartit Júlia Faura, de Victòria Vins Gironella i Corpus Berga, que també ha aprofitat l'ocasió per convidar als veïns i veïnes de Berga a participar en el showcooking a les 12.00 hores davant del mateix Corpus, a càrrec d'Eduard Finestres i la mateixa Faura oferint el maridatge. Una activitat que culminarà amb una arrossada popular a partir de les 14.00 hores.
Més enllà de l'oferta gastronòmica, la Bergabolet torna a comptar amb activitats en paral·lel i que comparteixen el fil conductor de la tardor i el bolet. La plaça de les Fonts esdevindrà l'epicentre de les 48es Jornades Micològiques del Berguedà, acte que es lligarà amb una xerrada i taller de micologia per totes les edats amb l'ecòleg Daniel Siscart.
Pels amants de les manualitats, es duran a terme un taller d'estampació i un de grafit i, a més, també podran gaudir de les parades de bolets i cistells a la placeta Ciutat i la III Fira d'artesania a càrrec de Berga d'Art, que omplirà les places Sant Pere i Doctor Saló. A més, al matí hi haurà una passejada amb la Bauma dels Encantats i els Entrompats Band, així com activitats pels més menuts com un servei de pintacares.
Per tot plegat, des de l'Ajuntament de Berga celebren la conservació i llarga vida de la Bergabolet, la qual consideren "una de les fires més importants al calendari de la ciutat". "El bolet és el producte estrella de la tardor a la comarca, i tot i que enguany la temporada ha començat fluixa, l'hem de reivindicar i impulsar", ha asseverat la regidora de Comerç i Promoció econòmica, Ermínia Altarriba, que també ha celebrat l'aposta d'aquesta mostra pel Barri Vell, assenyalant que des del consistori sempre donaran suport a totes aquelles propostes que contribueixin a dinamitzar aquesta zona de Berga.
"La Bergabolet és una mostra que fa molts anys que se celebra a Berga", ha posat en relleu la presidenta de Bergacomercial, Jordina Serrano, que ha emfatitzat que des de l'associació estan a punt per rebre una nova edició de la Bergabolet aquest dissabte, 7 d'octubre. Novament, el Concurs de Tapes del Bolet serà la cirereta del pastís de la mostra, amb una setena edició d'un certamen que va a l'alça. Anna Escudero, membre de la junta de Bergacomercial, ha detallat que enguany participen en el concurs 24 tapes, tres més que l'edició passada, amb propostes variades que van des de les minihamburgueses i brioixos a les croquetes, passant per pizzes i estofats, sense oblidar les propostes dolces com una mousse o un gelat de ceps. Segons l'associació, s'espera que els restauradors venguin prop de 10.000 unitats.
Però el Concurs de Tapes va més enllà d'una trobada gastronòmica, i per això s'amenitzarà el vespre i la nit amb música en directe per tot el centre neuràlgic de Berga, que es transforma durant unes hores en un focus culinari de la tardor. El certament engegarà a les 20.00 hores i els establiments participants oferiran les tapes a tres euros la unitat. El guanyador, que s'escollirà mitjançant un jurat, s'emportarà un premi de 400 euros i també s'entregarà un segon, per valor de 200 euros.
Paral·lelament, a la plaça Maragall es durà a terme la I Fira de Vins de mínima intervenció, que per la seva estrena comptarà amb les propostes de quatre cellers catalans: Celler Nessu, Vinyas d'Empremta, Celler Comalats i Duesales. Així ho ha compartit Júlia Faura, de Victòria Vins Gironella i Corpus Berga, que també ha aprofitat l'ocasió per convidar als veïns i veïnes de Berga a participar en el showcooking a les 12.00 hores davant del mateix Corpus, a càrrec d'Eduard Finestres i la mateixa Faura oferint el maridatge. Una activitat que culminarà amb una arrossada popular a partir de les 14.00 hores.
Un referent en l'agenda de fires de la capital
Més enllà de l'oferta gastronòmica, la Bergabolet torna a comptar amb activitats en paral·lel i que comparteixen el fil conductor de la tardor i el bolet. La plaça de les Fonts esdevindrà l'epicentre de les 48es Jornades Micològiques del Berguedà, acte que es lligarà amb una xerrada i taller de micologia per totes les edats amb l'ecòleg Daniel Siscart.Pels amants de les manualitats, es duran a terme un taller d'estampació i un de grafit i, a més, també podran gaudir de les parades de bolets i cistells a la placeta Ciutat i la III Fira d'artesania a càrrec de Berga d'Art, que omplirà les places Sant Pere i Doctor Saló. A més, al matí hi haurà una passejada amb la Bauma dels Encantats i els Entrompats Band, així com activitats pels més menuts com un servei de pintacares.
Per tot plegat, des de l'Ajuntament de Berga celebren la conservació i llarga vida de la Bergabolet, la qual consideren "una de les fires més importants al calendari de la ciutat". "El bolet és el producte estrella de la tardor a la comarca, i tot i que enguany la temporada ha començat fluixa, l'hem de reivindicar i impulsar", ha asseverat la regidora de Comerç i Promoció econòmica, Ermínia Altarriba, que també ha celebrat l'aposta d'aquesta mostra pel Barri Vell, assenyalant que des del consistori sempre donaran suport a totes aquelles propostes que contribueixin a dinamitzar aquesta zona de Berga.