La ruta de sopars maridats de La Cuina del Bolet del Berguedà supera enguany els 400 menús venuts

La presidenta d'Hostaleria i Turisme del Berguedà, Sílvia Culell, valora molt positivament l'acceptació que ha tingut la proposta, malgrat l'escassetat de bolets

Publicat el 22 de novembre de 2023 a les 17:00
Tot i que la temporada boletaire no ha estat bona als boscos berguedans, Hostaleria i Turisme del Berguedà valora amb positivisme les dades que deixa la campanya dels bolets als restaurants. Fent referència a la ruta de sopars maridats de La Cuina del Bolet del Berguedà, la junta considera un "èxit rotund" l'edició del 2023, en la qual els establiments participants han servit més de 400 menús en el conjunt de set sopars que s'han desenvolupat.

[noticia]27160[/noticia]

La ruta de sopars maridats ha permès als comensals gaudir de menús complets amb el bolet com a protagonista i acompanyats per vins de la DO Pla de Bages a un preu molt ajustat. A més, els àpats han inclòs la presència d'experts en el camp dels bolets i la gastronomia, així com els responsables dels cellers protagonistes, que han explicat els detalls dels vins que han maridat amb els plats. En aquest sentit, la presidenta d'Hostaleria i Turisme del Berguedà, Sílvia Culell, valora molt positivament l'acceptació que ha tingut la proposta, la qual destaca, "ha servit per donar activitat als restaurants els dijous a la nit dels mesos d’octubre i novembre, generar una proposta gastronòmica i d'oci, i també, per donar a conèixer vins de la comarca veïna". 

Aquest 2023, han participat en la iniciativa La Cabana, el restaurant Font Freda, Cal Marçal, La Barana, Ca l'Amagat, Cal Marsalet i Els Roures. D'altra banda, els cellers que han maridat les propostes han estat La Diferenta, Oller del Mas, Solergibert, Grau i Grau, Santmartí, Abadal i Collbaix- El Molí.

[noticia]27295[/noticia]

Paral·lelament, 16 restaurants de la comarca han ofert, des del 15 de setembre fins al 15 de novembre, menús també amb el bolet com a protagonista. Tot i que la temporada ha estat complicada, per la manca de bolets, els establiments han pogut servir els àpats. La campanya ha comptat amb la col·laboració de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà i dels cellers Abadal i Caves i Vins Oriol Rosell. D'aquesta manera, Hostaleria i Turisme tanca el temps dels bolets i ja treballa per preparar la campanya de la Cuina de la Caça i la Tòfona, que s'iniciarà la segona quinzena de gener, també amb novetats.