Des de l'any 2022, Paulig Spain s'ha posicionat com a ocupador de referència al Berguedà. Segons les dades de l'empresa, compten amb una plantilla de 354 treballadors, creant un total de 41 nous llocs de treball a les plantes de Berga i Puig-reig d'ençà de la integració (el gener de 2022). Aquest increment de personal, juntament amb les millores productives i les ampliacions de línies, han contribuït directament a l'increment de la capacitat productiva de les dues fàbriques berguedanes, situant la comercialització de la companyia per sobre les 34.000 tones l'any passat.
Una mostra d'aquest creixement és la creació d'una nova línia de producció a la planta de Berga, destinada a la fabricació de snacks 3D de diverses formes (twists, triangles 3D, tubs vegetals, etcètera), amb nous ingredients i formulacions. Aquesta línia, que s'ha inaugurat a finals del darrer mes de setembre, duplica la capacitat de producció de les vigents fins a la data, podent arribar a produir més de 20.000 quilograms d'aquests snacks al dia. És a dir, més de 7.000 tones anuals.
Adaptació als consumidors i la sostenibilitat
La nova línia de producte també ha permès que Paulig arribi als diferents consumidors i s'adapti a les seves necessitats, ja que és una gamma de snacks 100% gluten-free. En la mateixa línia, des de l'empresa posen en relleu la creació d'una nova tipologia de snacks Santa Maria, propietat de Paulig: les popped chips, un snack saludable elaborat íntegrament a la comarca i comercialitzat als països nòrdics, on destaca la seva excel·lent acceptació.Paral·lelament, Paulig Spain destaca que les popped chips segueixen l'objectiu de sostenibilitat de la companyia i la seva missió d'oferir alternatives més lleugeres als consumidors, ja que estan fabricades utilitzant exclusivament energies renovables, sense fregir i amb un 60% menys de greix que altres snacks tradicionals.
Per aquest motiu, i com a perspectives de futur, el 2024 es preveu una ampliació de la seva gamma.