Paulig crea una quarantena de llocs de treball al Berguedà d'ençà de la seva integració amb Liven

L'empresa posa en marxa una nova línia de producció a la planta de Berga, destinada a la fabricació de snacks 3D de diverses formes

Publicat el 16 d’octubre de 2023 a les 16:18
Actualitzat el 16 d’octubre de 2023 a les 16:19
Des de la integració de Paulig, líder europeu del mercat Tex Mex, amb Liven, empresa berguedana especialitzada en snacking i amb capacitat de producció mundial, Paulig Spain ha impactat positivament a la comarca del Berguedà, aportant valor i contribuint al seu desenvolupament econòmic. Així ho ha destacat la companyia en un comunicat de premsa, on han posat en relleu que després de 20 mesos de la integració entre les dues empreses, s'han generat una quarantena de llocs de treball a la comarca. A més, Paulig Spain aprofita l'avinentesa per presentar la nova línia de producció destinada a la fabricació de snacks 3D a Berga.

Des de l'any 2022, Paulig Spain s'ha posicionat com a ocupador de referència al Berguedà. Segons les dades de l'empresa, compten amb una plantilla de 354 treballadors, creant un total de 41 nous llocs de treball a les plantes de Berga i Puig-reig d'ençà de la integració (el gener de 2022). Aquest increment de personal, juntament amb les millores productives i les ampliacions de línies, han contribuït directament a l'increment de la capacitat productiva de les dues fàbriques berguedanes, situant la comercialització de la companyia per sobre les 34.000 tones l'any passat.

Una mostra d'aquest creixement és la creació d'una nova línia de producció a la planta de Berga, destinada a la fabricació de snacks 3D de diverses formes (twists, triangles 3D, tubs vegetals, etcètera), amb nous ingredients i formulacions. Aquesta línia, que s'ha inaugurat a finals del darrer mes de setembre, duplica la capacitat de producció de les vigents fins a la data, podent arribar a produir més de 20.000 quilograms d'aquests snacks al dia. És a dir, més de 7.000 tones anuals.


Adaptació als consumidors i la sostenibilitat 

La nova línia de producte també ha permès que Paulig arribi als diferents consumidors i s'adapti a les seves necessitats, ja que és una gamma de snacks 100% gluten-free. En la mateixa línia, des de l'empresa posen en relleu la creació d'una nova tipologia de snacks Santa Maria, propietat de Paulig: les popped chips, un snack saludable elaborat íntegrament a la comarca i comercialitzat als països nòrdics, on destaca la seva excel·lent acceptació.

Paral·lelament, Paulig Spain destaca que les popped chips segueixen l'objectiu de sostenibilitat de la companyia i la seva missió d'oferir alternatives més lleugeres als consumidors, ja que estan fabricades utilitzant exclusivament energies renovables, sense fregir i amb un 60% menys de greix que altres snacks tradicionals.

Per aquest motiu, i com a perspectives de futur, el 2024 es preveu una ampliació de la seva gamma.