Surten els primers moixernons de la temporada al Berguedà

Aquests bolets són considerats "excel·lents" a nivell culinari

Publicat el 01 de maig de 2016 a les 15:52
El primers moixernons o moixerons, com s'anomenen al Berguedà, ja han començat a sortir a finals d'aquest mes d'abril. De fet, també se'l coneix com a "bolets de Sant Jordi", ja que és l'època en què comencen a treure el cap, normalment, entre prats, esplanades d'herba i matolls no gaire densos. 

Segons han fet arribar alguns lectors a NacióBerguedà, aquest bolet comestible i catalogat com a "excel·lent" a nivell culinari, ja ha començat a sortir als prats i boscos de la comarca. Aquests fongs necessiten temperatures d'entre 10 i 20ºC, i ruixats cada dos o tres dies, combinant jornades assolellades. El pitjor, però, són les ventades com les que s'han viscut aquest diumenge, ja que els prats o pastures són zones desprotegides, i en poca estona poden quedar afectats. 
 

Primers moixernons de la temporada al Berguedà Foto: Judit Artigas / Fruits del Bosc

 

Primers moixernons de la temporada al Berguedà Foto: Judit Artigas / Fruits del Bosc