Treball i l'ACEB emplacen les primeres parcel·les al polígon d'Olvan a la «imminència»

Enric Vinaixa reconeix la lentitud dels processos administratius, però en destaca la seva garantia

01 de febrer del 2023
Actualitzat a les 10:00h
La visita a MACUSA dels representants de Treball, l'Ajuntament d'Olvan i l'ACEB, ahir.
La visita a MACUSA dels representants de Treball, l'Ajuntament d'Olvan i l'ACEB, ahir. | ACEB
El Departament de Treball i l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB) estan convençuts que és "imminent" que es publiquin les bases per al concurs de les cinc primeres parcel·les del Polígon Industrial d'Olvan. Així ho van posar de manifest el secretari de Treball, Enric Vinaixa, i el president de l'ACEB, Josep Maria Serarols, aprofitant la visita del primer a la comarca.

Si bé és cert que a mitjan 2022, es va acordar reactivar la instal·lació amb una perspectiva de poder licitar aquestes primeres cinc parcel·les abans que acabés l'any, els procediments s'han alentit, i arribat ja el mes de febrer, encara no s'han pogut comercialitzar. "A la tardor vam arrencar un compromís de reforç financer que ajudi en la qüestió, i és un tema vigent", va apuntar Serarols, puntualitzant que "com en tantes altres coses, depèn del Pressupost i de la Llei d'acompanyament dels pressupostos". 

D'aquesta manera, des de l'ACEB comparteixen que "estem satisfets perquè s’està avançant més que mai, però disgustats perquè la velocitat és baixíssima", insistint en la lentitud dels procediments.

Per la seva banda, Vinaixa va reconèixer que "comparteixo amb el president que, moltes vegades, la velocitat dels processos administratius i la seva complexitat, en aquest cas perquè coincideixen diferents àmbits com territori i urbanisme, fa que els terminis no siguin els quals estan acostumats a treballar el sector privat". Ara bé, sí que va destacar que resulten "garantistes", i que tot i que no pugui accelerar-se al ritme desitjat pel teixit empresarial, sí que avança "de forma satisfactòria".

En qualsevol cas, el secretari de Treball va refermar el "compromís" per tirar endavant la instal·lació, i va augurar que "el fet d'aprovar el Pressupost ho pot accelerar al màxim, sobretot pel que fa a les dotacions econòmiques que estan compromeses".

Cal recordar que, el darrer trimestre del 2022, es va fer públic el Pacte Nacional per a la Indústria 2022-2025, el qual preveu, dins de les mesures d'acompanyament en àrees de demanda no satisfeta, accions per al desenvolupament de fins a 187,16 hectàrees de sòl industrial. I entre les instal·lacions previstes de promoure s'hi troben 16,05 hectàrees del Polígon Industrial d'Olvan.