L'enganxada entre l'Espanyol i la Beckett pot acabar als jutjats: «Hem rebut amenaces de mort»

El director de la sala de teatre barcelonina assegura que s'estan plantejant portar el cas a la justícia després de rebre insults per part dels seguidors del club de futbol, tot i ser conscients "que no serveix mai de res"

L'Espanyol i la Sala Beckett, enfrontats per una polèmica nascuda a Twitter
L'Espanyol i la Sala Beckett, enfrontats per una polèmica nascuda a Twitter | RCD Espanyol
19 de febrer del 2024
Actualitzat a les 11:41h
L'enganxada entre l'RCD Espanyol i la Sala Beckett s'enquista. El director de la sala, Toni Casares, ha assegurat aquest dilluns al matí, l'endemà de fer públic el comunicat on acusaven el club de futbol de no entomar bé la ficció, que s'estan plantejant portar el cas als jutjats, tot i ser conscients "que no serveix mai de res". "Hem rebut insults i amenaces de mort", ha dit als micròfons d'El Món a RAC1

Per què es va triar l'Espanyol? Casares ho deixa clar: "Volíem que fos una obra que s'apropés als barcelonins i vam triar referents de la ciutat. Si hi ha un equip de Barcelona que actualment està a segona, aquest és l'Espanyol". El director de la Beckett, que ha aprofitat la seva intervenció per acusar els mitjans de fer una "tertúlia esportiva" d'un fet crític per al sector cultural, ha demanat a la societat que vagin a veure l'obra abans de parlar de la polèmica. A més, ha admès que el seu comunicat era "hiperventilat", però ha detallat que la situació els va portar a fer-lo així: "Un club amb molta massa social es posiciona en contra una sala amb 200 localitats".

La polèmica va començar el dissabte a la tarda quan l'Espanyol va fer públic un comunicat en contra de la Sala Beckett, on s'està representant un obra on els personatges fan referència a un jugador "inventat" del club acusat i absolt de violació per tractar una problemàtica recurrent a la nostra societat. La sala va respondre diumenge al matí amb un missatge dur: "Al teatre cal saber diferenciar els actors dels personatges i cal entendre que el que passa a l'escenari -i el que s'hi diu- no és mai veritat. Això requereix un petit esforç intel·lectual, tothom el pot fer, no és difícil".

Els usuaris de Twitter que havien alertat el club del comentari a l'obra de teatre, però, no van aturar la seva "campanya" en contra de la sala i dels seus directius. Casares, però també Anna Serrano, directora de l'obra, han estat -i segueixen estant- al centre de la diana dels insults, crítiques i comentaris de menyspreu per part dels seguidors del club blanc-i-blau. 

En el seu comunicat, el club posava de manifest l'"enuig" que genera una situació com la que es descriu fictíciament a l'obra i demanava pel tema "la sensibilitat que demanem pel nostre club", assegurant que sempre estaran en contra de la violència, les actituds reprovables i "que cal erradicar", com la que apareix a l'obra. Els seus seguidors, en canvi, no han tingut aquesta "sensibilitat" cap als professionals del món de la cultura. I la Beckett es manté ferma amb el seu missatge: l'obra és una ficció i volia evidenciar una problemàtica que afecta sovint la societat.