Recomanats d'Empúries

L’editorial Empúries va néixer el 1983 amb l’objectiu de posar a l’abast del lector català el millor de la nostra literatura

Publicat el 20 d’abril de 2011 a les 21:59
De la nostra literatura i dels autors més emblemàtics de les literatures estrangeres contemporànies. Més de vint anys més tard, i amb prop de mil cent títols a damunt, Empúries és un dels segells de referència del panorama editorial català.

Ficció

L’últim dia abans de demà d'Eduard Márquez

L’últim dia abans de demà és una novel·la sobre l’amistat que supera el pas del temps, el dolor de les absències, els amors perduts i la fragilitat dels mons que construïm per justificar les nostres vides.

Tots els dimonis són aquí de Pere Antoni Pons

Narrada a partir d’una estructura que funciona com un interrogatori o com una conversa confidencial, Tots els dimonis són aquí és una novel·la d’intriga en què els drames íntims i els dilemes morals són tan desconcertants, i també tan temibles, com els més espantosos enigmes sobrenaturals.

1Q84 d'Haruki Murakami

La novel·la potser més esperada de l’autor, acollida arreu del món amb gran expectació, recupera un dels seus grans temes, el de l’enfrontament de l’individu amb la societat i amb el sistema imperant, i reprodueix un món original, fosc i alhora lluminós, que molts reconeixeran com l’univers narratiu de Haruki Murakami.

En Noah Barleywater fuig de casa de John Boyne

Seguint l’estela d’El noi del pijama de ratlles, el seu llibre més cèlebre, John Boyne construeix, de la mà d’un altre nen inoblidable, en Noah Barleywater, una llegenda plena de màgia i superació que seduirà els lectors de totes les edats.  

Una terra solitària de Bel Olid

"Aquesta que hi ha aquí asseguda, amb un remolí enorme i un dit més curt del normal, sóc jo. Tinc gairebé sis anys i acostumo a cantar pel carrer. No entenc gairebé res del que passa al meu voltant però per fi sé llegir i estic fascinada. Hi ha lletres pertot arreu i això és la constant que dóna coherència a un univers una mica més caòtic del compte. És de les poques fotos que he pogut rampinyar després del que la meva mare en diria la gran hecatombe i jo en dic... el principi de la meva vida normal."



No ficció

Ara, escric de Lolita Bosch

Una reflexió sobre la creació literària i la construcció d’una novel·la. "Aquest llibre és una lluita violenta contra l’escriptura i contra la impossibilitat de convertir-la en alguna cosa tàctil. Un text íntim que pot ser llegit com un assaig o com una novel·la perquè són el mateix repte: pentagrama, gps, zooms, inèrcia. Aire."

Verbàlia 2.0. de Màrius Serra
A Verbàlia 2.0 trobareu mig centenar d’artificis verbals ben definits, historiats i exemplificats: des d’un logogrif o un anagrama, un calembour o un lipograma, fins a un palíndrom, una paronomàsia o un contrapet.

Barcelona 1700 d'Albert Garcia Espuche

Després de l’èxit de La ciutat del Born, Espuche apropa al lector a la ciutat de Barcelona del 1700. Ens presenta una societat urbana, la de la capital catalana de finals del segle XVII i inicis del XVIII, diversa, molt dinàmica econòmicament, connectada amb mig món gràcies a una forta activitat comercial.

Tres prosistes de Gabriel Ferrater

El 1966 i el 1967, Gabriel Ferrater va dictar a la Universitat de Barcelona dues sèries de conferències sobre literatura catalana. Fins ara s’havien publicat les lliçons sobre Riba, Foix i Guerau de Liost; només quedaven per divulgar les conferències sobre La parada, de Joaquim Ruyra, sobre Solitud, de Víctor Català, i sobre Josep Pla. Aquestes conferències són les que s’apleguen a Tres prosistes, en edició d’Oriol Ponsatí Murlà.

Joan Solà, AAVV

A les llibreries i les biblioteques s’hi poden trobar molts llibres de Joan Solà, però aquest és el primer llibre sobre Joan Solà, una figura cabdal de la lingüística catalana d’avui. El volum conté les contribucions de dotze col·legues que glossen la seva figura des de punts de vista diversos, alhora acadèmics i personals.