L'edició 2016 del Festival de Música Avançada de Barcelona s'inaugura amb les activitats del Sónar+D, que ha obert portes a les deu del matí d'aquest dijous, en un espai consolidat com la millor finestra per comprovar quin és el batec de l'era moderna. Concebut com a aparador de la tecnologia musical del moment, el festival és el clar exemple d'un model que conjumina èxit i gust, lluny de tendències lligades a modes transitòries i que sempre ha apostat per l'exploració i per apropar els espectadors als límits dels cànons que marca la indústria.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=I2wynPWAhmw[/youtube]
130 concerts i 8 escenaris
Del 16 al 18 de juny, la Fira de Montjuïc i la Fira Gran Via tornen a acollir la versió de dia i de nit del certamen, com també la quarta edició del Sónar+D, el congrés internacional de cultura digital i tecnologies creatives. L'oferta es desenvolupa en tres dies d'unes 300 activitats, desglossades en 130 concerts i 8 escenaris que es complementen amb d'altres propostes relacionades amb la innovació tecnològica i creativa.
Entre les novetats d'enguany, s’hi troba la nova iniciativa Sónar Innovation Challenge, una proposta que vol traspassar les barreres del mer esdeveniment musical i busca aglutinar gran part del talent creatiu i tecnològic per trobar solucions a desafiaments concrets. Per desenvolupar el projecte, el festival ha col·laborat amb el Grup de Recerca en Tecnologia Musical del Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la UPF.
També cal destacar la recuperació de l'Auditori de Barcelona com a emplaçament per alguns dels concerts del festival o el canvi d'horaris del Sónar de Dia, que aquest 2016 allarga una hora l'activitat, de deu a onze de la nit. El nou escenari circular SonarCar comptarà amb sessions nocturnes de set hores a càrrec de noms com Four Tet o Laurent Garnier.
Un finançament de 7,5 milions amb un impacte de 72 milions |
---|
El Festival Sónar té aquest 2016 un finançament de 7,5 milions d'euros, el 77% dels quals s'aporten a través dels recursos propis. Les subvencions municipals, estatals o europees són de 700.000 euros i els patrocinadors aporten un milió d'euros al finançament final. L'impacte econòmic del festival de música electrònica més important d'Europa és de 72 milions d'euros que es queden a la capital catalana. |