​Ana Mena, Víctor Manuel, Joan Dausà, La Guardia o Núria López actuaran al Vallviva 2023

El festival ja ha donat a conèixer el cartell de l'edició d'aquest any que se celebrarà del 12 al 15 de juliol

L'escenari principal de Vallviva
L'escenari principal de Vallviva | Festival Vallviva
28 de març del 2023
El Festival Vallviva de la Vall d'en Bas ha destapat aquest dimarts la programació per a la tercera edició que se celebrarà aquest 2023. Des del dimecres 12 fins al dissabte 15 de juliol passaran per la finca de Les Brides una desena d'artistes locals, nacionals i internacionals.

Enguany el festival tindrà pràcticament els mateixos artistes que el 2022 però repartits amb més dies, ja que es comptarà amb una jornada més d'actuacions. El dimecres 12 de juliol el certamen donarà el tret de sortida amb la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya i el seu espectacle Himnes del Cor que compta amb Beth, Manu Guix, Joan Garrido i la Pau. Al primer dia de festival també hi haurà l'actuació de Roger Padrós.

El dijous actuarà un dels caps de cartell del Vallviva 2023: Víctor Manuel. L'artista asturià actuarà a la Garrotxa amb la seva gira de celebració dels 75 anys. El mateix dia també hi haurà el Cor Geriona. Divendres serà el torn de Joan Dausà, la banda dels anys vuitanta La Guardia i Pep Poblet. I dissabte serà la nit jove amb la cantant internacional Anna Mena, el català Ramon Mirabet i la garrotxina Núria López que farà la seva primera actuació en solitari a la comarca després de ser finalista d'Eufòria.

"Hem acabat sent un dels actes culturals, socials i gastronòmics, probablement, més importants de la comarca on s'hi agrupen 6.000 persones. Això és una responsabilitat per als que ho organitzem perquè, en el fons, no ho fem d'una forma professional, sinó des del cor. Però ho fem amb molta intensitat, vocació i interès", ha afirmat durant la presentació del Vallviva 2023 el director del certamen, Eudald Morera.

Com l'any passat, es comptarà amb quatre escenaris diferents, un dels quals de gran format on hi actuaran els caps de cartell. L'organització ha augmentat la capacitat del festival i té l'objectiu d'aconseguir arribar a les 8.000 persones, amb un màxim de dos mil assistents cada dia. Les entrades per tots els concerts es posaran a la venda el pròxim divendres 14 d'abril.
 

La solidaritat de Vallviva arribarà aquest any a la Vall d'Hebron

Com cada any, el festival garrotxí aboca tots els seus beneficis a projectes socials relacionats, principalment, amb malalties de la salut i, en concret, en la lluita contra el càncer. Aquest 2023, Vallviva destinarà els guanys a projectes d'investigació de l'Hospital de la Vall d'Hebron contra aquesta malaltia. "Sabem que l'Hospital Vall d'Hebron és pioner amb la investigació del càncer a Europa i això fa que sigui un hospital tractor d'altres hospitals regionals. Serem, doncs, uns defensors que tot el que s'investigui a la Vall d'Hebron arribi ràpidament a casa nostra", assegura Joan Boix, responsable de la Fundació Vallviva.

Una part dels diners recaptats aquest 2023 també es destinaran a la remodelació de la planta oncològica infantil del mateix hospital barceloní. El projecte l'impulsa des de fa anys la Fundació Albert Bosch i les obres començaran aquest mes d'abril amb un pressupost de set milions d'euros. "Els hospitals s'han quedat antiquats i necessitem fer remodelacions importants perquè el pacient estigui còmode i ben acompanyat", afirma Boix.
 

Pluja d'estrelles Michelin

A part de la música i la solidaritat, el Festival Vallviva també té un vessant gastronòmica que enguany es reforçarà. Fins ara, Les Cols s'havia ocupat d'oferir el sopar gastronòmic de les dues últimes edicions, però aquest 2023 Nandu Jubany i Ca l'Enric també oferiran la seva proposta. Els tres restaurants es repartiran per dies: dimecres Les Cols, dijous Can Jubany i divendres Ca l'Enric, a l'espera d'una última proposta per dissabte pendent de confirmar.