Lama i Cabruja obren el Vllè festival de música de Besalú

Amb un cartell centrat en el cant i la música de cambra, el festival tindrà lloc de l’11 de setembre al 18 d’octubre

576_1252578227Carlos_Lama_&_Sofia_Cabruja_(3)
576_1252578227Carlos_Lama_&_Sofia_Cabruja_(3)
BESALÚ
10 de setembre del 2009
Els artistes gironins Carles Lama i Sofia Cabruja seran els protagonistes del primer concert, aquest proper divendres 11 de setembre del VIII Festival de Música de Besalú, que tindrà lloc al monestir de Sant Pere, com cada any. En el programa del seu recital de piano a quatre mans destaquen el Scherezade de Rimsky Korsakov o el Carnaval dels Animals de Saint- Saëns.

El Festival de Música de Besalú, organitzat per l’Ajuntament de Besalú i Opus Artis i amb la col·laboració de la Diputació de Girona, el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i el patrocini de Metalquimia, s’ha convertit en una activitat cultural de referència a la comarca i acull sempre un gran nombre de públic, amb la gent de la població i les seves rodalies que mostren una forta i entusiasta participació, a més del públic que cada any es desplaça especialment per a assistir-hi.

El festival continuarà el diumenge 13 de setembre amb la soprano Gudrun Kohlruss i el pianista Andreas Kersten que oferiran un programa que va de l’òpera a l’opereta, amb àries de Puccini, Verdi, Lehar i Strauss.

El piano, continuant amb la proposta iniciada fa un parell d’anys, també tindrà el seu espai, amb un recital del jove pianista català Lluís Grané, el 20 de setembre, que retrà un homenatge a Albéniz amb una part dedicada a aquest compositor, però també amb obres de Chopin i Liszt.

El flautista Anton Serra acompanyat d’Ayako Fujiki al piano interpretaran, el 4 d’octubre, conegudes melodies de Schubert, arranjades per a aquests dos instruments.

Romances i cançons italianes també seran presents al festival, l’11 d’octubre, de la mà de la reconeguda soprano italiana Susy Picchio, acompanyada al piano per Massimiliano Brizio, que interpretaran conegudes melodies de Mascagni, Leoncavallo o Tosti.

La cloenda del festival tindrà lloc el 18 d’octubre, amb un espectacular concert de piano a sis mans, on les “Tres pianistes a l’òpera” interpretaran fragments del Carmen de Bizet o del Rigoletto de Verdi, entre altres.